Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή!

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΟι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή!
spot_img

Αποτελέσματα από την έρευνα του EUFIC για τις διατροφικές γνώσεις των καταναλωτών σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο του πρώτου μακροπρόθεσμου στόχου του για την οικοδόμηση γνώσεων για τα τρόφιμα και τις επιστήμες υγείας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (Eufic), πραγματοποίησε έρευνα για την κατανόηση των καταναλωτών σχετικά με τα τρόφιμα και για το που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά γνώσης.

Το πρώτο μέρος της έρευνας εξέτασε τις διατροφικές γνώσεις των ανθρώπων που αποτελούνταν από περίπου 40 αληθινές και ψευδείς ερωτήσεις. Tα περισσότερα θέματα στα οποία απάντησαν λάθος και που έχουν επίσης τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Κύρια ευρήματα  σχετικά με τη διατροφική γνώση

  1. Σύγχυση σχετικά με το τι αποτελεί ένα υγιεινό γεύμα
  2. Σύγχυση σχετικά με το τι συνιστά μια ισορροπημένη διατροφή
  3. Σύγχυση για τους υδατάνθρακες
  4. Σύγχυση σχετικά με τα φρέσκα προϊόντα έναντι των ελαφρώς επεξεργασμένων προϊόντων
  5. Αλλά λιγότερη σύγχυση σχετικά με το επεξεργασμένο κρέας
  6. Καχυποψία για τα πρόσθετα τροφίμων
  7. Σύγχυση για τα αυγά
  8. Σύγχυση για τα γαλακτοκομικά
  9. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το κόκκινο κρασί είναι υγιεινό
  10. Λιγότερη σύγχυση σχετικά με τις τροφές που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση
  11. Η διατροφή γενικά πιστεύεται ότι έχει την ισχυρότερη επίδραση στην παχυσαρκία και την πιο αδύναμη επίδραση στον καρκίνο

Το δεύτερο μέρος της έρευνας αφορά την επιστήμη τροφίμων. Η έρευνα του Eufic αξιολόγησε την κατανόηση των ανθρώπων για καθημερινά επιστημονικά θέματα που μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν τα διατροφικά ευρήματα που αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης.

Κύρια ευρήματα  σχετικά με την επιστημονική παιδεία

  1. Η συσχέτιση θεωρείται ως αιτιότητα
  2. Πρόβλημα με την επιστημονική συναίνεση
  3. Ελάχιστη κατανόηση της ευαισθησίας απόκρισης δόσης και της γενίκευσης
  4. Ερμηνεία συστάσεων

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι ομάδες καταναλωτών που τείνουν να τρώνε λιγότερο υγιεινά τείνουν επίσης να έχουν χειρότερες γνώσεις διατροφής – δηλαδή οι νεότεροι ενήλικες, οι άνδρες και εκείνοι που είναι λιγότερο μορφωμένοι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο