Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Anne Hathaway επενδύει στην τεχνολογία vegan αυγών

ΑρχικήΝέαH Anne Hathaway επενδύει στην τεχνολογία vegan αυγών
spot_img

H Anne Hathaway αποτελεί την πιο πρόσφατη επενδύτρια της The EVERY Co. που παράγει vegan πρωτεΐνες για την αντικατάσταση του αυγού.

H διαρκώς εξελισσόμενη βιομηχανία vegan προϊόντων έχει αναπτύξει μια πληθώρα εναλλακτικών πρωτεϊνών. Μια μεγάλη πρόκληση αποτελούσε την αντικατάσταση των αυγών με κάτι ισάξιό τους, διατροφικά αλλά και μαγειρικά.

Η εταιρεία The EVERY Co. με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ιδρυθείσα το 2014, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να δημιουργεί = φυτικές πρωτεΐνες αυγού μέσω της ζύμωσης ακριβείας. Η διαδικασία, σύμφωνα με το Vegan News, προσομοιάζει την παρασκευή μπύρας, αφού επί της ουσίας το προϊόν φτιάχνεται βάζοντας ζάχαρη σε μαγιά, η οποία στη συνέχεια παράγει πρωτεΐνες αυγού που έχουν τα ίδια αμινοξέα και διατροφικές ιδιότητες με τις πρωτεΐνες αυγών χωρίς καθόλου ζώα.

Η The EVERY Co. δεν είναι μόνη της σε αυτό το έργο, αλλά έχει και αρκετούς επενδυτές στο πλευρό της. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε μια διάσημη επενδύτρια, την καταξιωμένη ηθοποιό Anne Hathaway , συνέβαλε ένα άγνωστο, αλλά λογικά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που ανέβασε τη συνολική χρηματοδότησή της εταιρείας σε περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, αυτή αποτελεί την πρώτη επένδυση της Hathaway σε προϊόντα λιανικής. Λέγεται πως η ίδια η ηθοποιός έχει κάνει ριζικές αλλαγές στη διατροφή της, υιοθετώντας έναν πιο vegan τρόπο διατροφής.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία χρησιμοποιεί τις εναλλακτικές χωρίς αυγά πρωτεΐνες της σε διάφορα προϊόντα, όπως ένα πράσινο smoothie με θρεπτικά συστατικά με σνακ μάρκας Pressed και το πρώτο vegan macaron στον κόσμο που πωλείται στο κατάστημα Chantal Guillion του Σαν Φρανσίσκο.

Επιστρέφοντας στη μέθοδο παραγωγής της vegan πρωτεΐνης αυγού, η διαδικασία παραγωγής της EVERY είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες φαρμακευτικών και τυριών, με ζύμωση ακριβείας για την παραγωγή ινσουλίνης και πυτιάς. Η διαφορά είναι πως σε αντίθεση με τις βιομηχανίες αυτές, που χρησιμοποιούσαν την ινσουλίνη είτε από το πάγκρεας γουρουνιών είτε από το στομάχι της αγελάδας, πλέον δεν χρειάζεται κανένα ζώο να πεθάνει για αυτήν.

Αλλά δεν είτε μόνο ο βιγκανισμός, ούτε τα ζώα που επωφελούνται από την vegan πρωτεΐνη αυγών. Όπως έχουμε αναφέρει σε πολλά δημοσιεύματα, βρισκόμαστε εν μέσω μιας από τις μεγαλύτερες επιδημίες γρίπης των πτηνών παγκοσμίως, εξαιτίας της οποίας περίπου 100 εκατ. πτηνά έχουν θανατωθεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση. Αυτό κοστίζει στη βιομηχανία αυγών και πουλερικών, αλλά και στον καταναλωτή που επωμίζεται τις επιπρόσθετες αυξήσεις στις τιμές λιανικής τους, με πολλούς στις ΗΠΑ να καταφεύγουν σε λαθρεμπόριο αυγών. Οπότε μια vegan, πιο οικονομική, αλλά το ίδιο ωφέλιμη πρωτεΐνη θα μπορούσε αν μη τι άλλο να αποτελέσει μια ελάφρυνση για τις τσέπες τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο