Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Online Σεμινάριο: ”LESS SUGAR – LESS FAT DESSERTS, Υγιεινή Ζαχαροπλαστική”

ΑρχικήΝέαOnline Σεμινάριο: ''LESS SUGAR – LESS FAT DESSERTS, Υγιεινή Ζαχαροπλαστική''
spot_img

cibum team


Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΙΝΣΕΤΕ, διοργανώνει στις 7 & 8 Δεκεμβρίου ένα διαδραστικό Online Executive Seminar,  με θέμα LESS SUGAR – LESS FAT DESSERTS, υγιεινή ζαχαροπλαστική με τον Ισπανό Pastry Chef Jordi Puigvert.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
  • Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.

Το μάθημα θα χωριστεί σε δύο μέρη:

  • Θεωρητικό μέρος, όπου μία μεγάλη γκάμα τεχνικών συστατικών θα αναλυθεί σε βάθος (προέλευση του συστατικού, τεχνικές ιδιότητες, σε ποια οικογένεια συστατικών ανήκουν, σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί κάθε συστατικό και ο λόγος για τον οποίο αφορούν τις συνταγές που θα έκανε).
  • Πρακτικό μέρος: Διαδικασία παρασκευής διαφορετικών ειδών ζαχαροπλαστικής και επιδορπίων (διαφορετικές συνταγές).

Στόχος μαθήματος:

  • Παρασκευή πιο υγιεινών και light είδων ζαχαροπλαστικής. Έτσι με λιγότερο ποσοστό ζάχαρης και λιπαρών, θα διατηρούνται τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα σταθερά.
  • Τεχνικές συμβουλές και συνταγές Vegan.
  • Εκμάθηση του πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συστατικά του θεωρητικού μέρους (ίνες, πρωτεΐνες, πηκτωματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά κ.λπ.).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ορισμός αυτού που είναι κατά τη γνώμη του chef το μοντέρνο ζαχαροπλαστείο και ποιος είναι ο τρόπος για να το κάνετε πιο υγιεινό.

Παρουσίαση των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του στόχου του μαθήματος.

Προέλευση των χρησιμοποιούμενων συστατικών και τεχνικό προφίλ.

Γνώση σχετικά με το πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα συστατικά και για ποιον λόγο.

Ισχυρά και αδύνατα σημεία των συστατικών (εάν ισχύει).

Πώς αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού «ζαχαροπλαστείου».

Εκπόνηση συνταγών ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας τεχνικά συστατικά για την επίτευξη του σκοπού των πιο υγιεινών ειδών ζαχαροπλαστικής (λιγότερα λιπαρά, λιγότερη ζάχαρη).

Παρουσίαση υγιεινών συνταγών σε εστιατοριακό επιδόρπιο, μικρά γλυκά ή γλυκά για boutique ζαχαροπλαστείο, όποτε είναι εφικτό να συμβεί αυτό.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για ιδιώτες και επιχείρησεις: 60,00€

*To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια: 2 ημέρες/ 10 ώρες

Τόπος υλοποίησης: Online

Ημερομηνίες υλοποίησης:

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 – 20:00

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, 15:00 – 20:00

Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:http://cucina.gr/seminar.php?id=20210927525&lan=1

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο