Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης περισσότερων από 60 ασθενειών

ΑρχικήΝέαΟποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης περισσότερων από 60 ασθενειών
spot_img

Νέα έρευνα συνδέει την κατανάλωση αλκοόλ οποιασδήποτε ποσότητας με την εμφάνιση 60 ασθενειών- 33 εκ των οποίων δεν είχαν συσχετιστεί με αυτό στο παρελθόν.

To ότι το αλκοόλ είναι ο «σιωπηλός σύμμαχος» της εμφάνισης πολλών ασθενειών σε μεγάλες ποσότητες είναι γνωστό.

Αλλά μάλλον τα πράγματα είναι σοβαρότερα από ότι νομίζαμε, καθώς  νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό  Nature Medicine αποδεικνύει πως οποιαδήποτε ποσότητα είναι υπεύθυνη για την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης τουλάχιστον μίας από περισσότερες από 60 ασθένειες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιπτώσεις του αλκοόλ σε  512.000 συμμετέχοντες, εκ των οποίων το 41% ​​ήταν άνδρες, στην Κίνα, διαπιστώνοντας ότι ακόμη και οι περιστασιακά καταναλωτές αλκοόλ διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένες παθήσεις.

Μάλιστα, ο  επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Pek Kei Im, ερευνητής στο Oxford Population Health, δήλωσε πως τα ευρήματα πλέον περιλαμβάνουν και περισσότερες από 30 ασθένειες που δεν συνδέονταν προηγουμένως με το αλκοόλ.

Μεταξύ αυτών που έπιναν, το 62% ανέφερε ότι έπινε καθημερινά και το 37% έκανε βαριά κατανάλωση αλκοόλ, ενώ το 33% έπινε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, η ομάδα των ερευνητών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αλκοόλ συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο 61 συνολικά ασθενειών, συγκεκριμένα για τους άνδρες.

Από αυτές, 28 ασθένειες είχαν ήδη συνδεθεί με το ποτό, όπως ο καρκίνος του οισοφάγου, η ηπατική νόσος και ο διαβήτης, αλλά οι υπόλοιπες 33 που δεν είχαν συσχετιστεί με αυτό αφορούσαν καρκίνο του στομάχου και του πνεύμονα, γαστρικό έλκος και ουρική αρθρίτιδα.

Ορισμένα πρότυπα κατανάλωσης αλκοόλ, η καθημερινή ή η υπερβολική κατανάλωση, αυξάνουν επίσης τους κινδύνους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα