ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΠαίξτε στο κουΐζ του Eufic: Πόσα τρόφιμα σπαταλάτε;

Παίξτε στο κουΐζ του Eufic: Πόσα τρόφιμα σπαταλάτε;

2 λεπτά ανάγνωσης

Αξιολογήστε τις πρακτικές σας για τα απόβλητα τροφίμων και λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων , που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) ξεκινά μια μηνιαία εκστρατεία για τα απόβλητα τροφίμων, μαζί με ένα νέο κουίζ “Αξιολογήστε τις πρακτικές σας στα απόβλητα τροφίμων!” να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν απλά βήματα στο σπίτι και να συμβάλλουν θετικά στη μεγαλύτερη πρόκληση. Το νέο κουίζ απορριμμάτων τροφίμων του Ευρωπαϊκoύ Συμβουλίου Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC), έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις πρακτικές σας σχετικά με τα απόβλητα τροφίμων και να εντοπίσετε αποτελεσματικές στρατηγικές προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής σας που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τη σπατάλη τροφίμων. 

- Advertisement -

Το κουίζ, που αναπτύχθηκε από το EUFIC, είναι ένα σύνολο 28 ερωτήσεων που στοχεύουν στην ανάλυση των προτύπων σπατάλης τροφίμων των καταναλωτών και στην κοινή χρήση μιας εξατομικευμένης σειράς συμβουλών, σύμφωνα με τις συνήθειές τους, για το πώς να περιορίσουν τα τρόφιμα ώστε να καταλήγουν στα σκουπίδια τους.

Αφού κάνετε αυτό το κουίζ, θα εφοδιαστείτε με πρακτικές, εξατομικευμένες συμβουλές, που θα σας επιτρέψουν να συμβάλετε σε μια πιο βιώσιμη διατροφή, να εξοικονομήσετε έξοδα και να μειώσετε τις πιθανότητες τροφικής δηλητηρίασης. Ας κάνουμε μια θετική αλλαγή, ένα βήμα τη φορά!

- Advertisement -

Για να παίξετε πατήστε εδώ

Take our quiz!
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.