Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάνω από ένα τέταρτο των φοιτητών στις ΗΠΑ δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε τρόφιμα – Τι σημαίνει αυτό για τις επιδόσεις τους

ΑρχικήΝέαΠάνω από ένα τέταρτο των φοιτητών στις ΗΠΑ δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε τρόφιμα - Τι σημαίνει αυτό για τις επιδόσεις τους
spot_img

Στα κολέγια διετούς φοίτησης, το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των φοιτητών στις ΗΠΑ δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε τρόφιμα. Σε ορισμένα πανεπιστήμια, ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος με έως και το ήμισυ του φοιτητικού πληθυσμού να αγωνίζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε τρόφιμα σε ορισμένα ιδρύματα. Συγκριτικά, περίπου το 13% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Hope Center for Student Basic Needs στο Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια, στα κολέγια διετούς φοίτησης, το πρόβλημα ήταν ακόμη χειρότερο, με το 38% των φοιτητών να αναφέρουν ανησυχίες σχετικά με την πρόσβαση σε τρόφιμα.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Stacy Priniski δήλωσε ότι όταν οι φοιτητές δεν γνωρίζουν από πού θα προέλθει το επόμενο γεύμα τους, αυτό προσθέτει σημαντικά στα ήδη αυξημένα επίπεδα άγχους τους.

Το Hope Center υποστηρίζει επίσης αλλαγές πολιτικής σε ομοσπονδιακό επίπεδο και κατευθύνει τα πανεπιστήμια σε συγκεκριμένες, αποτελεσματικές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην πανεπιστημιούπολη. Η Priniski δήλωσε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργηθούν ουσιαστικές αλλαγές στις πανεπιστημιουπόλεις είναι να επικεντρωθούν σε δράσεις που καθοδηγούνται από τους φοιτητές.

Η Trellis Strategies, μια ομάδα έρευνας μάρκετινγκ με έδρα το Τέξας, έχει προσφέρει κοινοτική έρευνα για περισσότερα από 260 σχολεία από το 2018. Συνεργάζονται με πανεπιστήμια για να διεξάγουν δωρεάν έρευνα οικονομικής ευεξίας των φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη, να αναλύουν τα δεδομένα και να διατυπώνουν συστάσεις για αποτελεσματικές λύσεις.

Η υπεύθυνη έρευνας Allyson Cornett υποστηρίζει ότι οι φοιτητές από νοικοκυριά με επισιτιστική ανασφάλεια έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να αποφοιτήσουν από το κολέγιο. Η ίδια πάλεψε για να έχει πρόσβαση σε τρόφιμα στο κολέγιο και είναι παθιασμένη με το να μειώσει τον αριθμό των φοιτητών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

«Δεν θα έπρεπε να πεινάτε ή να τρώτε φαγητό που δεν θέλετε να φάτε για να τα βγάλετε πέρα, για να πάτε στο σχολείο», δήλωσε η Cornett. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πληρώνεις για το κολέγιο και να περνάς τα πάντα και μετά να μην έχεις αυτό το πιστοποιητικό για να έχεις την απόδοση της επένδυσης που σου υποσχέθηκαν», αναφέρει.

Ένα σημαντικό εμπόδιο για τους φοιτητές είναι η πλοήγηση στα κρατικά και ομοσπονδιακά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, όπως το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας ή κουπόνια τροφίμων, σύμφωνα με την Cornett.

Στο Πανεπιστήμιο του Missouri Kansas City, όπου σχεδόν το 26% των φοιτητών βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια, η ομάδα επισιτιστικής βοήθειας εργάζεται εδώ και χρόνια για να δώσει στους φοιτητές καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της.

Συμμετείχαν στην έρευνα του Hope Center το 2020 και δημιούργησαν μια ομάδα εργασίας και μια συμβουλευτική επιτροπή για την επισιτιστική ασφάλεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ζήτημα κατά μέτωπο.

Το σχολείο δημιούργησε ένα κελάρι τροφίμων στο φοιτητικό κέντρο με μεγάλη επισκεψιμότητα, προσέλαβε έναν συντονιστή του SNAP για να βοηθήσει τους φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για ομοσπονδιακή βοήθεια και δημιούργησε ένα σύστημα όπου οι φοιτητές μπορούν να δωρίζουν κουπόνια γεύματος στους συμμαθητές τους.

Οι φοιτητές είναι απολύτως σαφείς για ένα πράγμα: Δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό να αγωνίζονται – και να λιμοκτονούν – ενώ εργάζονται σκληρά για το πτυχίο τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.

Επίσημη προειδοποίηση για τις σοκολάτες Dubai – Περιέχουν επικίνδυνα και καρκινογόνα συστατικά κακής ποιότητας

Ανησυχητικά τα ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης για τις σοκολάτες Dubai - Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν φθηνά συστατικά κακής ποιότητας για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο