ΑρχικήΝέαΠαραπέμπεται εταιρεία που διακινούσε ποσότητες πατάτας με ψεύτικη ένδειξη.

Παραπέμπεται εταιρεία που διακινούσε ποσότητες πατάτας με ψεύτικη ένδειξη.

cibum team

Σε έλεγχο αγοράς που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε κατάστημα λιανικής πώλησης, διαπιστώθηκε διακίνηση πατάτας με την περιγραφή «Πατάτες Νάξου ΠΓΕ, ποικιλία ΣΠΟΥΝΤΑ, ποιότητα Ι»  χωρίς η επιχείρηση που το συσκευάζει και το διακινεί να είναι ενταγμένη στο Μητρώο πιστοποιημένων επιχειρήσεων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την συγκεκριμένη δραστηριότητα και προϊόν.

 Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι προέβη σε αγορά πατάτας από παραγωγό της Νάξου, συνολικής ποσότητας 7.460 κιλών.

- Advertisement -

Από την παραπάνω ποσότητα διατέθηκαν στη αγορά 5.923 κιλά με την ένδειξη ‘’ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ ΠΓΕ’’.

 Η επιχείρηση, μετά τον έλεγχο, προέβη στις εξής διορθωτικές ενέργειες:

- Advertisement -
  1. Ανάκληση προϊόντων που έφεραν την ανωτέρω ένδειξη, από όλα τα σημεία λιανικής πώλησης,
  2. Αλλαγή της ετικέτας επισήμανσης και τροποποίησή της ως εξής: «Πατάτες Κυκλάδων, ποικιλία ΣΠΟΥΝΤΑ»
  3. Αλλαγή της περιγραφής είδους στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης τιμολογίων ως εξής: «ΠΑΤΑΤΕΣ Α»

 Ο ΕΛΓΟ παρέπεμψε την υπόθεση στην Α’ βάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους προϊόντων, προκειμένου να προστατευτούν η πλειονότητα των έντιμων παραγωγών και επιχειρήσεων καθώς και το καταναλωτικό κοινό. Όπως κατ επανάληψη έχει τονίσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορεί το οξυζενέ να αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας του κοτόπουλου;

Νέα μελέτη εξετάζει τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη μείωση επικίνδυνων μικροβίων στο κρέας πουλερικών

Κόκκινος συναγερμός για τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική: 23 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα και 6 νεκροί (πίνακες)

Ραγδαία αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει ο ΕΟΔΥ – 54 ασθενείς εμφάνισαν προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ενώ 20 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 8 σε ΜΕΘ

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.