ΑρχικήΝέαΕξαγωγές «Παράθυρο» στη Μαδρίτη για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά στο πλαίσιο του...

 «Παράθυρο» στη Μαδρίτη για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Freskon Greece»

2 λεπτά ανάγνωσης

45 ελληνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και φορείς παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Freskon Greece», υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Οι μεγάλες παραγωγικές και εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών φρούτων και λαχανικών παρουσιάστηκαν στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης φρούτων και λαχανικών «Fruit Attraction», κατά την οποία 45 ελληνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και φορείς παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Freskon Greece», υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ. Η φετινή εθνική συμμετοχή του «Freskon Greece» στην έκθεση, η οποία εκτός από τις επιχειρήσεις περιλάμβανε τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Επιμελητήριο Λάρισας, ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί ποτέ και ήταν αναβαθμισμένη τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σε σχέση με την προηγούμενη Fruit Attraction, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, η Fruit Attraction του 2024 στις 10 πτέρυγες (halls) της έκθεσης και σε 70.000 τ.μ. επιφάνειας, κατέγραψε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία της με 2.146 εκθέτες από 56 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και προσήλκυσε περισσότερους από 115.000 επισκέπτες από 145 χώρες. Το δε περίπτερο του «Freskon Greece» δέχτηκε πολλές επισκέψεις, τόσο από Ισπανούς, όσο και από διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες, σύμφωνα με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Το project «Freskon Greece» αποτελεί πρωτοβουλία της Διεθνούς Έκθεσης Φρούτων και Λαχανικών, «Freskon», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO κάθε Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της αγοράς φρούτων και λαχανικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στόχος του είναι η οργάνωση και παρουσίαση ελληνικών εταιρειών του κλάδου παγκοσμίως μέσα από ένα ιδιαίτερο κόνσεπτ.

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται

Χρήση ασπαρτάμης σε τρόφιμα και ποτά: Σε λίγες ημέρες η κρίσιμη γνωμοδότηση της EFSA – Τι μπορεί να αλλάξει στην ευρωπαϊκή βιομηχανία

Τα νεότερα δεδομένα για την ασπαρτάμη μπαίνουν στην αξιολόγηση της EFSA, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πιθανές κανονιστικές επιπτώσεις.