Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
25.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περισσότερη γεύση με λιγότερο αλάτι

ΑρχικήΝέαΠερισσότερη γεύση με λιγότερο αλάτι
spot_img

cibum team

Με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού ως προς την μείωση της κατανάλωσης αλατιού, o ΕΦΕΤ μας υπενθυμίζει ότι το αλάτι μπορεί να γίνει αιτία για σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, ενώ μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από μυρωδικά και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, εξέδωσε  τον οδηγό αντικατάστασης του αλατιού από μυρωδικά, τα οποία υπάρχουν σε περίσσιες ποσότητες στην Ελληνική φύση  και έχουν αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς της “μεσογειακής διατροφής”. Είναι εύκολο λοιπόν να  υποκαταστήσουμε το αλάτι με άλλες, πιο υγιεινές επιλογές για ενίσχυση της γεύσης.

Το αλάτι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με φρέσκα ή και αποξηραμένα μυρωδικά. Τα μυρωδικά όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα των φαγητών αλλά το εμπλουτίζουν και με ωφέλιμες ουσίες όπως είναι τα αντιοξειδωτικά. Στο φυλλάδιο θα βρείτε προτάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας για μυρωδικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί του αλατιού σε μερικά από τα πιο συνήθη φαγητά που γεμίζουν το ελληνικό τραπέζι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα