ΑρχικήΝέαΠερισσότερη γεύση με λιγότερο αλάτι

Περισσότερη γεύση με λιγότερο αλάτι

cibum team

Με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού ως προς την μείωση της κατανάλωσης αλατιού, o ΕΦΕΤ μας υπενθυμίζει ότι το αλάτι μπορεί να γίνει αιτία για σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, ενώ μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από μυρωδικά και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, εξέδωσε  τον οδηγό αντικατάστασης του αλατιού από μυρωδικά, τα οποία υπάρχουν σε περίσσιες ποσότητες στην Ελληνική φύση  και έχουν αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς της “μεσογειακής διατροφής”. Είναι εύκολο λοιπόν να  υποκαταστήσουμε το αλάτι με άλλες, πιο υγιεινές επιλογές για ενίσχυση της γεύσης.

Το αλάτι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με φρέσκα ή και αποξηραμένα μυρωδικά. Τα μυρωδικά όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα των φαγητών αλλά το εμπλουτίζουν και με ωφέλιμες ουσίες όπως είναι τα αντιοξειδωτικά. Στο φυλλάδιο θα βρείτε προτάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας για μυρωδικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί του αλατιού σε μερικά από τα πιο συνήθη φαγητά που γεμίζουν το ελληνικό τραπέζι.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.