ΑρχικήΝέαΈρευνα: αύξηση της ανησυχίας των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

Έρευνα: αύξηση της ανησυχίας των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

cibum team

Η Μεγάλη έρευνα της Tetra Pak Index καταδεικνύει ότι η ανησυχία των καταναλωτών για την ασφάλεια στα τρόφιμα αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η υγεία τους εξαρτάται από την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουν, ενώ εκφράζουν προβληματισμό σε σχέση με το αν οι περιβαλλοντικές καινοτομίες στις συσκευασίες επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα επισημαίνουν ως πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, την σπατάλη τροφίμων, ενώ εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τη μη ξεκάθαρη σήμανση στις ετικέτες των προϊόντων.
Στην 13η έκδοση της έρευνας Tetra Pak Index, καταγράφεται μια αύξηση δέκα ποσοστιαίων μονάδων στην ανησυχία των καταναλωτών παγκοσμίως σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 40% έναντι του 30% που είχε σημειωθεί το 2019. Επιπλέον, πάνω από το 50% των καταναλωτών πιστεύουν ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι ευθύνη των παραγωγών και το νούμερο ένα ζήτημα, το οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τώρα αλλά και στο μέλλον.

Το 60% των καταναλωτών ανησυχεί αν τα τρόφιμα που αγοράζει είναι υγιεινά και ασφαλή για κατανάλωση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.