Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: αύξηση της ανησυχίας των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΈρευνα: αύξηση της ανησυχίας των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

cibum team

Η Μεγάλη έρευνα της Tetra Pak Index καταδεικνύει ότι η ανησυχία των καταναλωτών για την ασφάλεια στα τρόφιμα αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η υγεία τους εξαρτάται από την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουν, ενώ εκφράζουν προβληματισμό σε σχέση με το αν οι περιβαλλοντικές καινοτομίες στις συσκευασίες επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα επισημαίνουν ως πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, την σπατάλη τροφίμων, ενώ εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τη μη ξεκάθαρη σήμανση στις ετικέτες των προϊόντων.
Στην 13η έκδοση της έρευνας Tetra Pak Index, καταγράφεται μια αύξηση δέκα ποσοστιαίων μονάδων στην ανησυχία των καταναλωτών παγκοσμίως σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 40% έναντι του 30% που είχε σημειωθεί το 2019. Επιπλέον, πάνω από το 50% των καταναλωτών πιστεύουν ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι ευθύνη των παραγωγών και το νούμερο ένα ζήτημα, το οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τώρα αλλά και στο μέλλον.

Το 60% των καταναλωτών ανησυχεί αν τα τρόφιμα που αγοράζει είναι υγιεινά και ασφαλή για κατανάλωση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα