Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Coca-Cola 3E: Ανώτατη διάκριση για την υπεύθυνη διαχείριση νερού

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαCoca-Cola 3E: Ανώτατη διάκριση για την υπεύθυνη διαχείριση νερού
spot_img

Ανώτατη, Platinum πιστοποίηση από την AWS για την ολιστική της προσέγγιση στη μείωση χρήσης και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.

Οι μονάδες παραγωγής νερού και αναψυκτικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον πιστοποιήθηκαν με την ανώτατη, Platinum πιστοποίηση από την Alliance for Water Stewardship (AWS) για την ολιστική της προσέγγιση στη μείωση χρήσης και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.

   Συγκεκριμένα, το Σχηματάρι Mega-Plant, η μονάδα παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο και το εργοστάσιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι τα μόνα εργοστάσια στους κλάδους αναψυκτικών και νερού που φέρουν από το 2021 την Platinum πιστοποίηση, αναδεικνύοντας τη συνεχή επένδυση της εταιρείας στην ορθολογική διαχείριση του νερού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

   Το Alliance for Water Stewardship (AWS) είναι μια διεθνής πιστοποίηση που περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, αυστηρά κριτήρια, στοιχεία και ενδελεχείς ελέγχους, που βεβαιώνουν την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επιπλέον, η διαδικασία της πιστοποίησης διευρύνει και βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων και συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση των τοπικών προκλήσεων και σε πιο ουσιαστικές συλλογικές δράσεις για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Για τη διατήρηση της πιστοποίησης διενεργούνται ετήσιοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστώνεται η συνεχής βελτίωση των πρακτικών και των αποτελεσμάτων του εργοστασίου.

   Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον για μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται για την παραγωγή των αναψυκτικών, αλλά και διασφάλιση της επιστροφής αυτού στο περιβάλλον. Κάποιες από τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί η εταιρεία περιλαμβάνουν ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του νερού, έλεγχο και καταμέτρηση καταναλώσεων, έλεγχο και άμεση αντιμετώπιση διαρροών και πρακτικές εξοικονόμησης. Για το 2021, η εταιρεία μείωσε τον δείκτη του νερού κατά 7,6% (σε σχέση με το 2017) και επαναχρησιμοποίησε και ανακύκλωσε σχεδόν 70.000.000 λίτρα νερού στις παραγωγικές της μονάδες.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα