ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαCoca-Cola 3E: Ανώτατη διάκριση για την υπεύθυνη διαχείριση νερού

Coca-Cola 3E: Ανώτατη διάκριση για την υπεύθυνη διαχείριση νερού

2 λεπτά ανάγνωσης

Ανώτατη, Platinum πιστοποίηση από την AWS για την ολιστική της προσέγγιση στη μείωση χρήσης και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.

Οι μονάδες παραγωγής νερού και αναψυκτικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον πιστοποιήθηκαν με την ανώτατη, Platinum πιστοποίηση από την Alliance for Water Stewardship (AWS) για την ολιστική της προσέγγιση στη μείωση χρήσης και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.

- Advertisement -

   Συγκεκριμένα, το Σχηματάρι Mega-Plant, η μονάδα παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο και το εργοστάσιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι τα μόνα εργοστάσια στους κλάδους αναψυκτικών και νερού που φέρουν από το 2021 την Platinum πιστοποίηση, αναδεικνύοντας τη συνεχή επένδυση της εταιρείας στην ορθολογική διαχείριση του νερού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

   Το Alliance for Water Stewardship (AWS) είναι μια διεθνής πιστοποίηση που περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, αυστηρά κριτήρια, στοιχεία και ενδελεχείς ελέγχους, που βεβαιώνουν την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επιπλέον, η διαδικασία της πιστοποίησης διευρύνει και βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων και συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση των τοπικών προκλήσεων και σε πιο ουσιαστικές συλλογικές δράσεις για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Για τη διατήρηση της πιστοποίησης διενεργούνται ετήσιοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστώνεται η συνεχής βελτίωση των πρακτικών και των αποτελεσμάτων του εργοστασίου.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον για μείωση της ποσότητας νερού που απαιτείται για την παραγωγή των αναψυκτικών, αλλά και διασφάλιση της επιστροφής αυτού στο περιβάλλον. Κάποιες από τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί η εταιρεία περιλαμβάνουν ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του νερού, έλεγχο και καταμέτρηση καταναλώσεων, έλεγχο και άμεση αντιμετώπιση διαρροών και πρακτικές εξοικονόμησης. Για το 2021, η εταιρεία μείωσε τον δείκτη του νερού κατά 7,6% (σε σχέση με το 2017) και επαναχρησιμοποίησε και ανακύκλωσε σχεδόν 70.000.000 λίτρα νερού στις παραγωγικές της μονάδες.

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.

Παράσιτα στα τρόφιμα: 171 εκατ. λοιμώξεις και 33.800 θάνατοι παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφει το παγκόσμιο φορτίο από 14 παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τροφίμων και τις γεωγραφικές περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση