Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Νεκρά οκτώ τόνοι ψάρια, λόγω ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών

ΑρχικήPicksNews LineΓαλλία: Νεκρά οκτώ τόνοι ψάρια, λόγω ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών
spot_img

Οκτώ τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά από ασφυξία σε μια λίμνη στο Μαμπλί, στην κεντροανατολική Γαλλία, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδία Αλιείας του Λίγηρα.

Η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε επέτρεψε να επιβιώσει περίπου το 1% των ψαριών.

Συνολικά, 80 εθελοντές μάζεψαν 10,5 τόνους νεκρών ψαριών την Δευτέρα και άλλα 500 κιλά σήμερα από τη λίμνη Κορνιγιόν, σύμφωνα με τον Βενσάν Γκαρνιέ, ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας, αρμόδιο για την ανάπτυξη της αλιείας στην περιοχή.

Στην επιχείρηση που οργανώθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης οι εθελοντές πήγαν με απόχες και μάζεψαν τα ελάχιστα ψάρια που ήταν ακόμη ζωντανά και στη συνέχεια τα έριξαν στον Λίγηρα. Συνολικά, σώθηκαν γύρω στα 100 κιλά ψάρια. Περίπου τα τρία τέταρτα των ψαριών που πέθαναν από ασφυξία ήταν κυπρίνοι.

Λόγω της πτώσης της στάθμης του Λίγηρα, ο οποίος τροφοδοτεί αυτή τη λίμνη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, μειώθηκε το ποσοστό οξυγόνου στα νερά και αυξήθηκαν τα φύκια, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο