Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Towards Carbon Net Zero: Οι κλιματικοί στόχοι της Arla για το 2023

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταTowards Carbon Net Zero: Οι κλιματικοί στόχοι της Arla για το 2023
spot_img

Η γαλακτοπαραγωγός Arla παρουσιάζει το Towards Carbon Net Zero, έναν οδικό χάρτη για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της ως το 2023.

Η Arla, εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών, με παρουσία σε χώρες σε κάθε μεριά του κόσμου, επαληθεύει τις δεσμεύσεις της για περισσότερη βιωσιμότητα, με την κυκλοφορία του οδικού χάρτη της για το κλίμα, Towards Carbon Net Zero (Προς Μηδενικό Αποτύπωμα Διοξειδίου).

Ο οδικός χάρτης για το κλίμα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Arla θα ανταποκρίνεται στους κλιματικούς στόχους της για το 2023. Αφορά στη μείωση εκπομπών της σε όλα τα στάδια παραγωγής, που περιλαμβάνει τα αγροκτήματα, τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τις αποθήκες της.

Ο στόχος μείωσης των εκπομπών του πεδίου 1 και 2 της Arla συνάδει με τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς –βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού– και απαιτεί από τον οργανισμό να μειώσει και τα δύο πεδία κατά 63%. Ένας επιπλέον στόχος της είναι η μείωση των τριών εκπομπών της κατά 30% ανά κιλό γάλακτος και ορού γάλακτος, με σημείο αναφοράς το 2023.  Αυτό πληροί τα κριτήρια του SBTi (επιστημονικά κριτήρια εκπομπών) για φιλόδοξους στόχους αλυσίδας αξίας σύμφωνα με την τρέχουσα βέλτιστη πρακτική.

Πώς θα επιτύχει η Arla αυτούς τους κλιματικούς της στόχους;

Συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής της για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Arla δηλώνει  ότι θα στραφεί σε ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής έως το 2025.

Επιπλέον, κάνει λόγο για χρήση εναλλακτικών καυσίμων, όπως το βιοαέριο στα συστήματα μεταφορών και αποθήκευσης, μετάβαση σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες και χρήση πράσινων λιπάσματα σε όλες τις συνεταιριστικές φάρμες της, μεταξύ άλλων. 

Μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία γάλακτος, πέρα από τον πληθωρισμό, είναι η κριτική για το ότι ευθύνεται για μεγάλο μέρος των εκπομπών μεθανίου, εξαιτίας τόσο των αγελάδων όσο και των μη οικολογικών γεωργικών πρακτικών. Δείχνοντας ένα πιο βιώσιμο και οικολογικό προφίλ, ίσως η Arla να θέλει να προλάβει μια «καταστροφή», δηλαδή να προσελκύσει ξανά τους περιβαλλοντικά ευσυνείδητους καταναλωτές που αποστρέφονται τα γαλακτοκομικά για να σώσουν τον πλανήτη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα