ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΗ Δανία πρωτοπορεί παγκοσμίως με την κλιματική επισήμανση στα τρόφιμα

Η Δανία πρωτοπορεί παγκοσμίως με την κλιματική επισήμανση στα τρόφιμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που διαθέτει κρατικά ελεγχόμενη κλιματική ετικέτα στα τρόφιμα.

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, περισσότερες από 100 διαφορετικές οργανώσεις και ενδιαφερόμενα μέρη από τη βιομηχανία λιανικής, τη βιομηχανία τροφίμων και τις οργανώσεις καταναλωτών θα συναντηθούν για ένα workshop όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν με ιδέες για το σήμα του κλίματος.

- Advertisement -

Ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας Rasmus Prehn θα προσκαλέσει μια ευρεία ομάδα ενδιαφερομένων σε ένα εργαστήριο σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις σε σχέση με το επερχόμενο σύστημα επισήμανσης.

Το υπόβαθρο είναι πως η κατανάλωση τροφίμων φιλικών προς το κλίμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και προσβάσιμη στο κοινό. Αυτό το τεράστιο αναπτυξιακό έργο, στα τέλη του 2022 θα καθοδηγήσει τον υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας Rasmus Prehn σχετικά με το πώς θα πρέπει να μοιάζει η πρώτη εθελοντική, κρατικά ελεγχόμενη κλιματική ετικέτα στα τρόφιμα στον κόσμο.

- Advertisement -

Ο Υπουργός Επισιτισμού, Γεωργίας και Αλιείας Rasmus Prehn λέει για το εργαστήριο:

“Το σήμα για το κλίμα πρέπει να είναι τόσο αξιόπιστο και απλό που θα είναι εύκολο για εμάς ως καταναλωτές να επιλέγουμε φιλικά προς το κλίμα όταν ψωνίζουμε – και ταυτόχρονα να κάνουμε τους λιανοπωλητές και τη βιομηχανία τροφίμων να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Το εργαστήριο θα συμβάλει στη διασφάλιση ευρείας συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του πρώτου σήματος για το κλίμα στον κόσμο. Γι’ αυτό κάλεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν».

Ο Τύπος είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσει το εργαστήριο. Θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτήσεων στον Υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας καθώς και σε μεμονωμένα μέλη της ομάδας εργασίας. Ωστόσο, οι ομαδικές συζητήσεις θα απευθύνονται μόνο σε προσκεκλημένους ενδιαφερόμενους φορείς.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.