Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Δανία πρωτοπορεί παγκοσμίως με την κλιματική επισήμανση στα τρόφιμα

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΗ Δανία πρωτοπορεί παγκοσμίως με την κλιματική επισήμανση στα τρόφιμα
spot_img

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που διαθέτει κρατικά ελεγχόμενη κλιματική ετικέτα στα τρόφιμα.

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, περισσότερες από 100 διαφορετικές οργανώσεις και ενδιαφερόμενα μέρη από τη βιομηχανία λιανικής, τη βιομηχανία τροφίμων και τις οργανώσεις καταναλωτών θα συναντηθούν για ένα workshop όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν με ιδέες για το σήμα του κλίματος.

Ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας Rasmus Prehn θα προσκαλέσει μια ευρεία ομάδα ενδιαφερομένων σε ένα εργαστήριο σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις σε σχέση με το επερχόμενο σύστημα επισήμανσης.

Το υπόβαθρο είναι πως η κατανάλωση τροφίμων φιλικών προς το κλίμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και προσβάσιμη στο κοινό. Αυτό το τεράστιο αναπτυξιακό έργο, στα τέλη του 2022 θα καθοδηγήσει τον υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας Rasmus Prehn σχετικά με το πώς θα πρέπει να μοιάζει η πρώτη εθελοντική, κρατικά ελεγχόμενη κλιματική ετικέτα στα τρόφιμα στον κόσμο.

Ο Υπουργός Επισιτισμού, Γεωργίας και Αλιείας Rasmus Prehn λέει για το εργαστήριο:

“Το σήμα για το κλίμα πρέπει να είναι τόσο αξιόπιστο και απλό που θα είναι εύκολο για εμάς ως καταναλωτές να επιλέγουμε φιλικά προς το κλίμα όταν ψωνίζουμε – και ταυτόχρονα να κάνουμε τους λιανοπωλητές και τη βιομηχανία τροφίμων να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Το εργαστήριο θα συμβάλει στη διασφάλιση ευρείας συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του πρώτου σήματος για το κλίμα στον κόσμο. Γι’ αυτό κάλεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν».

Ο Τύπος είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσει το εργαστήριο. Θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτήσεων στον Υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας καθώς και σε μεμονωμένα μέλη της ομάδας εργασίας. Ωστόσο, οι ομαδικές συζητήσεις θα απευθύνονται μόνο σε προσκεκλημένους ενδιαφερόμενους φορείς.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα