Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό βιωσιμότητας στον τουρισμό απένειμε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

ΑρχικήΠιστοποίησηTo πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό βιωσιμότητας στον τουρισμό απένειμε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)
spot_img

Σ. Πελτέκης: “Το CRETAN MALIA PARK, μέσω της σχετικής πιστοποίησης αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ταυτόχρονα έναν άξιο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας, η οποία εκτός από εξαιρετική μπορεί και οφείλει να είναι ταυτόχρονα και βιώσιμη”

Τη σταθερή της δέσμευση για τη στήριξη της βιωσιμότητας επιβεβαίωσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), καθώς απένειμε τo πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος φορέας στην Ελλάδα πιστοποίησε το ξενοδοχειακό συγκρότημα CRETAN MALIA PARK με βάση το ISO 21401:2018-Sustainability management system for accommodation establishments.

To CRETAN MALIA PARK είναι το τέταρτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που κατέχει αυτή την πιστοποίηση και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 21401:2018 Τουρισμός και Συναφείς Υπηρεσίες – Συστήματα Διαχείρισης Βιωσιμότητας για Εγκαταστάσεις Καταλυμάτων επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Διοίκησης του ομίλου αλλά και τη συνεχή προσπάθεια για υιοθέτηση νέων πρακτικών αειφορίας για το θέρετρο, οι οποίες συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του οικοσυστήματος και θέτουν στόχους αξιολόγησης και βελτίωσης.

Παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την πιστοποίηση αντίστοιχων μονάδων – ανά την Ελλάδα, με δεδομένο ότι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα για την τουριστική βιομηχανία αλλά και για την πολιτική ηγεσία.

Σημειώνεται πως το CRETAN MALIA PARK (μέλος των DESIGN HOTELS), το οποίο – βρίσκεται στα Μάλια της Κρήτης αποτελεί ένα τουριστικό ξενοδοχειακό θέρετρο, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Mediterranean Responsible Living. Παράλληλα, λειτουργεί με βασικό χαρακτηριστικό την αφοσίωση στην επίτευξη και εξασφάλιση βιωσιμότητας, η οποία κατέχει ιδιαίτερη θέση στο όραμα του ξενοδοχείου.

Υπό αυτό το πρίσμα, η μακροχρόνια συνεργασία του CRETAN MALIA PARK με τον κορυφαίο Φορέα Πιστοποίησης στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την αξία των υπηρεσιών που παρέχει η TÜV HELLAS (TÜV NORD), και τη συμβολή τους στην επιβεβαίωση διατήρησης των καλών πρακτικών λειτουργίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η απονομή του πιστοποιητικού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση παρουσία από την πλευρά της Cretan Malia Park της κ. Αγάπης Σμπώκου (CEO PHAEA Resorts), του κ. Χαράλαμπου Φωσκολάκη (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), και από την πλευρά του Φορέα του κ. Σάββα Πελτέκη, Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία του CRETAN MALIA PARK με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει ξεκινήσει από το 2002 και σήμερα το ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι πιστοποιημένο επίσης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 που αφορά στη Διαχείριση Ποιότητας, με το πρότυπο ISO 14001:2015 που αφορά στην Περιβαλλοντική Διαχείριση καθώς και με HACCP με βάση τις συστάσεις του Codex Alimentarius Commission στο πεδίο εφαρμογής Επεξεργασία και Διάθεση Τροφίμων και ποτών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε: «Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο στοίχημα της τουριστικής βιομηχανίας. Καθώς οι αφίξεις στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται, είναι απαραίτητο οι επαγγελματίες του χώρου να υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές που θα εξασφαλίσουν την αειφορία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς ο φορέας μας εξέδωσε το πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό, αναδεικνύοντας το πλαίσιο για την εξασφάλιση και την πιστοποίηση των πρακτικών αυτών. Το CRETAN MALIA PARK, μέσω της σχετικής πιστοποίησης αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ταυτόχρονα έναν άξιο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας, η οποία εκτός από εξαιρετική μπορεί και οφείλει να είναι ταυτόχρονα και βιώσιμη».

Η κ. Αγάπη Σμπώκου από το Cretan Malia τόνισε ότι: «Η στρατηγική μας είναι να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας με έντονη την αίσθηση της τοπικότητας. Η εξεύρεση ισορροπίας είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι επίσης αυτό που μας κρατάει σε εγρήγορση. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητές μας και ανταποκρινόμαστε στα διεθνή πρότυπα. Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που γίναμε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία παγκοσμίως που κατέχουν αυτή την πιστοποίηση, η οποία αποδεικνύει την αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την κοινωνική ευθύνη.

Η PHAEA δεσμεύεται για συνεχή ανάπτυξη ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο βιώσιμη Ελλάδα. Έχοντας συνείδηση του αντίκτυπου που έχει κάθε μια από τις αποφάσεις μας. Θεωρούμε την πιστοποίηση ISO 21401 για τη βιώσιμη διαχείριση ως κίνητρο για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα τις PHĀEA και αποτελεί τη διάσταση μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε και αναπτύσσουμε το οικοσύστημά μας».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άσχημα τα νέα για τα πρόσθετα τροφίμων: Δημοσιεύτηκε ανασκόπηση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στις ασθένειες του εντέρου

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων για την υγεία και τις ασθένειες του εντέρου.

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα