Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός διάδρομος του σουπερμάρκετ

ΑρχικήΝέαmarketingΠοιος είναι ο πιο υγιεινός διάδρομος του σουπερμάρκετ
spot_img

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν κάνετε τα ψώνια σας με τον σωστό τρόπο;

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σουπερμάρκετ ψωνίζοντας στους κεντρικούς διαδρόμους, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να περνάτε τον περισσότερο χρόνο ψωνίζοντας στις εξωτερικές περιμέτρους του καταστήματος.

Αυτή η συμβουλή μπορεί να κάνει ορισμένους καταναλωτές να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο περιθώριο αν παραμείνουν στην περίμετρο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στην περίμετρο μπορείτε να βρείτε γιαούρτια (και εναλλακτικές λύσεις γιαουρτιού) που έχουν περισσότερη ζάχαρη από μια μερίδα αναψυκτικού και επεξεργασμένα κρέατα και τυριά, αλλά και ζαχαρούχους χυμούς και σάλτσες σαλάτας.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε και το πιο σημαντικό, είναι ότι υπάρχουν μερικά πραγματικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που βρίσκονται στους εσωτερικούς διαδρόμους. Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να σας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όταν πρέπει να φτιάξετε ένα γεύμα μεταξύ των επισκέψεων στο παντοπωλείο και βοηθούν να καλύψετε τα κενά των θρεπτικών συστατικών όταν συνδυάζονται με φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Συζητώντας με τη Fearne Cotton στο podcast Happy Place, η Dr Federica Amati, διατροφολόγος στο ZOE, δήλωσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να αρχίσουν να επιχειρούν στους «πραγματικά μη σέξι διαδρόμους τροφίμων» αν θέλουν να ενισχύσουν την υγεία τους.

Ενώ τα άλευρα και τα δημητριακά είναι γνωστό ότι είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, η Dr Federica ξεχώρισε τρία που όλοι πρέπει να προσθέσουν στο καλάθι τους: «Πηγαίνετε στους πραγματικά μη σέξι διαδρόμους τροφίμων στο σούπερ μάρκετ και βρείτε τη βρώμη, το φαγόπυρο, τη κινόα, δηλαδή δημητριακά ολικής αλέσεως».

Η εμπειρογνώμονας, η οποία είναι ιατρική επιστήμονας και διαπιστευμένη διατροφολόγος της Association for Nutrition (AfN), δήλωσε επίσης ότι μία από τις συστάσεις της μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο σε ορισμένα από τα αγαπημένα μας πιάτα.

Πρόσθεσε: «Προσθέστε το φαγόπυρο και το κριθάρι στη διατροφή σας αντί για ρύζι. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε μεγάλες ποσότητες, να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να τα προσθέσετε σε οτιδήποτε».

Ενώ τα δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας αγορών για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή διατροφή σύμφωνα με τη διατροφολόγο, τόνισε επίσης τη σημασία του να βεβαιωθείτε ότι ένας άλλος τύπος τροφής παραμένει στη διατροφή σας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο