Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή! Επικίνδυνη σος τσένταρ διατίθεται από ελληνικά σουπερμάρκετ

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΠροσοχή! Επικίνδυνη σος τσένταρ διατίθεται από ελληνικά σουπερμάρκετ
spot_img

Ειδοποίηση RASFF για ανίχνευση πολύ επικίνδυνου βακτηρίου – Το ντιπ πωλείται σε 22 χώρες!

Σε 22 χώρες κυκλοφορούν επικίνδυνες σάλτσες (ντιπ) τυριού προέλευσης Ολλανδίας. Το ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, ενημερώθηκε από την Σουηδία ότι στις σος ανιχνεύτηκε το άκρως επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών βακτήριο Bacillus cereus. Πρόκειται για το ντιπ τυριού «Santa Maria Cheddar Cheese Sauce» με ημερομηνία Best before 7 Ιουνίου 2024.

Το ντιπ τσένταρ πωλείται σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία. Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χομγκ Κονγκ, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία Σουηδία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το προϊόν έχει ήδη ανακληθεί στη Σουηδία, τη Δανία  και στην Αυστρία, στην Φινλανδία έχει ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό, ενώ σε Λουξεμβούργο και Ολλανδία έχουν ενημερωθεί οι παραλήπτες.

Η σος τσένταρ σερβίρεται συνήθως σε εστιατόρια και σινεμά για να συνοδεύσει τηγανιτές πατάτες και πατατάκια ή σε σάντουιτς, μακαρόνια κτλ.

 Εκτιμάται ότι ο Bacillus cereus είναι η πέμπτη κύρια αιτία των τροφιμογενών ασθενειών, με πάνω από 60.000 περιπτώσεις κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Businesswire. Υπάρχουν δύο τύποι τροφικής δηλητηρίασης Bacillus cereus. Ο ένας προκαλεί κυρίως διάρροια και ο άλλος εμετό. Η περίοδος επώασης είναι συνήθως μεταξύ 1 και 16 ωρών, ανάλογα με τον τύπο και η ασθένεια διαρκεί μεταξύ 12 και 24 ωρών. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα μεταξύ 1 και 5 ωρών είναι πιο πιθανός ο τύπος εμετού, ενώ ο τύπος διάρροιας εμφανίζεται μετά από 8 έως 16 ώρες. Το Bacillus cereus είναι δυνατόν να προκαλέσει ασθένεια μέσω επιμολυσμένων προϊόντων που δεν έχουν μαγειρευτεί ή θερμανθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσουν τα βακτήρια ή μέσω μαγειρεμένων τροφίμων που δεν αποθηκεύονται σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο