Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσθετα τροφίμων: Οι παγκόσμιοι παίκτες της βιομηχανίας, οι τάσεις και το μέλλον

ΑρχικήΝέαΠρόσθετα τροφίμων: Οι παγκόσμιοι παίκτες της βιομηχανίας, οι τάσεις και το μέλλον
spot_img

cibum team

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι ουσίες που εφαρμόζονται στα τρόφιμα για να βελτιώσουν τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση και για την επίτευξη συγκεκριμένων τεχνικών ή λειτουργικών στόχων κατά την παραγωγή, αποθήκευση ή συσκευασία. Επίσης χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ασφάλειας και της φρεσκάδας και τη διατήρηση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.

Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση της The Business Research Company για την αγορά των συστατικών τροφίμων, η εισαγωγή σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις είναι μια αναδυόμενη τάση στη βιομηχανία πρόσθετων τροφίμων. Σημαντικές εταιρείες του κλάδου επικεντρώνονται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για να παρέχουν στις παγκόσμιες βιομηχανίες τροφίμων εναλλακτικές πρωτεΐνες επόμενης γενιάς και άλλα συστατικά.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2019, μια αμερικανική εταιρεία συστατικών τροφίμων Motif Ingredients αξιοποίησε τη βιοτεχνολογία για να αναπτύξει μοναδικές λύσεις τροφίμων που παρέχουν στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση ή τη διατροφή.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς πρόσθετων τροφίμων αναμένεται να αυξηθεί από 38,86 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 42,88 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,3% . Η ανάπτυξη στην αγορά των πρόσθετων τροφίμων οφείλεται κυρίως στην επανέναρξη των δραστηριοτήτων των εταιρειών και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία, που είχε οδηγήσει νωρίτερα σε μέτρα περιορισμού που περιλαμβάνουν κοινωνική απόσταση, εξ αποστάσεως εργασία και το κλείσιμο εμπορικών δραστηριοτήτων. Η αγορά των συστατικών τροφίμων αναμένεται να φτάσει τα 59,83 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 με CAGR 8,7% .

Κύριοι παίκτες στη βιομηχανία πρόσθετων τροφίμων είναι οι Kerry Group, Cargill Inc., Archer Daniels Midland, Stevia First Corporation, Hermes Sweeteners Ltd, Riken Vitamin, Koninklijke DSM NV, Palsgaard, Danisco, Angel Yeast Co. Ltd., Aber Foods amber, Bunge Limited, Glanbia Plc, Ingredion Incorporated και Corbion Purac.

Τον Ιούνιο του 2021, η Kerry Group, μια εταιρεία τροφίμων με έδρα την Ιρλανδία που παρασκευάζει πρόσθετα τροφίμων και ποτών, απέκτησε τη Αμερικάνικη Niacet, με ίδιο αντικείμενο για 1.011,80 εκατομμύρια δολάρια (853 εκατομμύρια ευρώ). Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Kerry ενσωμάτωσε τη Niacet στην παγκόσμια πλατφόρμα προστασίας και διατήρησης των τροφίμων, ενισχύοντας την προστασία των τροφίμων, τα συστατικά των τροφίμων και τη στρατηγική συντήρησης για να προσφέρει νέα προϊόντα και τεχνολογίες σε μια ευρύτερη αγορά.

Η Βόρεια Αμερική κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά πρόσθετων τροφίμων. Η Ευρώπη έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο από το 2020.

Οι κύριοι τύποι πρόσθετων είναι άμυλα, φυτικά έλαια και λίπη, φυσικά γλυκαντικά, ένζυμα και αντιοξειδωτικά, φυσικά αρωματικά και χρώματα, λειτουργικά συστατικά και άλλα. Τα άμυλα χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα για την επεξεργασία τροφίμων και χρησιμοποιούνται συνήθως ως πυκνωτικά και σταθεροποιητικά σε πουτίγκες, κρέμα γάλακτος, σούπες, σάλτσες, σάλτσες, γέμιση πίτας, σάλτσα σαλάτας, χυλοπίτες, προϊόντα κρέατος και πολλά άλλα. Οι διάφοροι λειτουργικοί τύποι περιλαμβάνουν γλυκαντικά, γαλακτωματοποιητές, γεύσεις και πρόσθετα χρώματος, συντηρητικά, υποκατάστατα λίπους, θρεπτικά συστατικά, σταθεροποιητές, πυκνωτικά, συνδετικά και υφή, παράγοντες ελέγχου pH και οξυνιστικά, κτλ.

Για να δείτε αναλυτικά την έκθεση σχετικά με την παγκόσμια αγορά πρόσθετων τροφίμων 2021 πατήστε ΕΔΩ 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα