Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €5.500 σε εστιατόριο της Σαντορίνης – Πουλούσε ως ΠΟΠ απλό κρασί

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο €5.500 σε εστιατόριο της Σαντορίνης – Πουλούσε ως ΠΟΠ απλό κρασί
spot_img

Τσουχτερό πρόστιμο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε εστιατόριο της Σαντορίνης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου €5.500 σε εστιατόριο στα Φηρά Σαντορίνης. Μετά από έλεγχο στο εστιατόριο διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις μία από τις οποίες αφορούσε σε πώληση συμβατικού κρασιού ως ΠΟΠ-ΠΓΕ. Συγκεκριμένα:

- Advertisement -

1. Δεν υπήρχε αναγραφή στον τιμοκατάλογο των κρασιών τα ML στα 1.λευκά 2.κόκκινα 3.ροζέ και 4.αφρώδη ΠΟΠ και Π.Γ.Ε. κατά παράβαση του άρθρου 71 παράγραφος 3Δ που αναφέρει ότι: «Προϊόν Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ή «προϊόν Π.Γ.Ε.» (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), αποκλειστικά και μόνο για τα προϊόντα που ανήκουν επισήμως σε αυτές τις κατηγορίες. Απαγορεύεται η χρήση του όρου «Π.Ο.Π.», «Π.Γ.Ε» αν τα προϊόντα που διατίθενται δεν είναι τέτοια» – πρόστιμο  €2.000.

2. Δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο στα είδη 1.καλαμάρι, 2.χταπόδι, 3.γαρίδες, 4.μύδια και 5.αστακός η ένδειξη φρέσκα ή κατεψυγμένα (δεν υπήρχε η ένδειξη στον κατάλογο με αστερίσκο) – Πρόστιμο €500 για το κάθε είδος (€2.500).

3. Δεν υπήρχε ζυγιστικό όργανο σε εμφανές σημείο για ζύγιση ψαριών κατά παράβαση του άρθρου 82 παράγραφος 9 «Τα μη αυτόματα όργανα ζύγισης, τοποθετούνται σε εμφανές σημείο, σε θέση τέτοια, ώστε ο συναλλασσόμενος να μπορεί να παρακολουθεί τη ζύγιση και να έχει οπτική επαφή, για αρκετό χρόνο, με την ένδειξη του βάρους, την ένδειξη της τιμής ανά χιλιόγραμμο και την τελική τιμή του ζυγιζόμενου προϊόντος – Πρόστιμο €1.000.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα