Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

QACSFOOD: Αξιόπιστη ανίχνευση φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαQACSFOOD: Αξιόπιστη ανίχνευση φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
spot_img

Υπηρεσία ανάλυσης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων από την QACSFOOD.

Η χρήση φυτοφαρμάκων αποτελεί ορθή γεωργική πρακτική τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε βιολογικές δραστηριότητες. Ωστόσο τα κατάλοιπα αυτών των δραστηριοτήτων μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων αλλά και την ασφάλεια των καταναλωτών.

- Advertisement -

Με τις αναλύσεις υπολειμμάτων προσδιορίζονται τα επίπεδα ανεπιθύμητων ουσιών στα τρόφιμα. Τα υπολείμματα στα τρόφιμα μπορεί να προέρχονται από φυτοφάρμακα, κτηνιατρικά φάρμακα, βαρέα μέταλλα, χημικές ουσίες όπως οι μυκοτοξίνες και άλλους παράγοντες.

Η QACSFOOD παρέχει δοκιμές υπολειμμάτων τροφίμων χρησιμοποιώντας εξελιγμένο αναλυτικό
εξοπλισμό. Διαθέτει σημαντικό αριθμό σύγχρονων αναλυτικών συσκευών ανά τεχνική όπως υγρή
χρωματογραφία (HPLC, LC-MSMS), αέρια χρωματογραφία (GC, GC-MS, GC-MSMS), σύγχρονες τεχνικές
φασματοσκοπίας (AAS, ICP-MS, ICP-OES FT-IR), πλήθος συσκευών ειδικευμένων χρήσεων και
σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων (LIMS) για την διαχείριση της ακεραιότητας των αναλυτικών
δεδομένων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα