Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ραγδαία άνοδος στον δείκτη τιμών γάλακτος του FAO τον Ιανουάριο του 2025

ΑρχικήΝέαΡαγδαία άνοδος στον δείκτη τιμών γάλακτος του FAO τον Ιανουάριο του 2025
spot_img

Ο δείκτης τιμών γαλακτοκομικών προϊόντων FAO εκτοξεύεται καθώς το τυρί οδηγεί την αύξηση των τιμών.

Ο δείκτης τιμών γάλακτος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) κατέγραψε σημαντική αύξηση τον Ιανουάριο του 2025, φτάνοντας τις 142,9 μονάδες. Η μηνιαία άνοδος κατά 2,4% και η εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 20,4% αποδίδονται κυρίως στη ραγδαία αύξηση των διεθνών τιμών του τυριού.

- Advertisement -

Η παγκόσμια ζήτηση για τυρί αυξήθηκε σημαντικά, οδηγώντας σε 7,6% αύξηση των διεθνών τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η άνοδος αυτή αποδίδεται στην ισχυρή εισαγωγική ζήτηση και στη σταδιακή ανάκαμψη της παραγωγής, καθώς και στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων σε μεγάλες γαλακτοπαραγωγικές χώρες.

Αντίθετα, οι τιμές του βουτύρου συνέχισαν την καθοδική τους πορεία, παρά την ενίσχυση της ζήτησης από την ευρωπαϊκή και ωκεανική βιομηχανία τροφίμων.

Οι τιμές του αποβουτυρωμένου και του πλήρους γάλακτος σε σκόνη μειώθηκαν, καθώς η παραγωγή στην Ευρώπη ανέκαμψε, ενώ η χαμηλή εσωτερική και εισαγωγική ζήτηση περιόρισε τις πιέσεις στις τιμές.

Παρά τη σημαντική άνοδο σε ετήσια βάση, ο γενικός δείκτης γαλακτοκομικών προϊόντων παραμένει 22% χαμηλότερος από το ιστορικό υψηλό που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Ο Γενικός Δείκτης Εμπορευμάτων του FAO διαμορφώθηκε στις 124,9 μονάδες τον Ιανουάριο του 2025, καταγράφοντας μείωση 1,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Η πτώση αυτή οφείλεται στη μείωση των τιμών της ζάχαρης, των φυτικών ελαίων και του κρέατος, οι οποίες αντιστάθμισαν την άνοδο στις τιμές των γαλακτοκομικών και των δημητριακών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα