Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 2 Μαρτίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Ρώσικη ρουλέτα» τα τρόφιμα για τους Βρετανούς καταναλωτές μετά το Brexit

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Ρώσικη ρουλέτα» τα τρόφιμα για τους Βρετανούς καταναλωτές μετά το Brexit
spot_img

Κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τροφικές δηλητηριάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εισαγωγές στα Βρετανικά νοσοκομεία για τρεις κοινές ασθένειες που συνδέονται με τροφική δηλητηρίαση έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών σύμφωνα με τoν Guardian. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης αποδίδεται στα περιστατικά σαλμονέλας από κοτόπουλο προέλευσης Πολωνίας.

- Advertisement -

Μέσα σε ένα χρόνο, από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι τον Μάρτιο 2023 οι εισαγωγές για λοιμώξεις από σαλμονέλα έφτασαν τις 1.468 αριθμός που αντιστοιχεί σε 3 εισαγωγές κάθε 100.000 ανθρώπους. Οι νοσηλείες για σαλμονέλα έφθασαν στο χαμηλότερο σημείο πριν από 10 χρόνια, καταγράφοντας 834 ετήσιες εισαγωγές το 2013. Δέκα χρόνια αργότερα, τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι ο αριθμός είναι 76% υψηλότερος. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο περίπου το 80% των περιπτώσεων σαλμονέλας οφείλονται σε τρόφιμα, ενώ ορισμένες από αυτές το ανεβάζουν στο 90%.

Το E. coli και το campylobacter έχουν επίσης φθάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία για την Καμπυλοβακτηρίωση, να ξεπερνούν τις 4.340, (ποσοστό εννέα στους 100.000 ανθρώπους το 2023). Οι αναλυτές αποδίδουν αυτή την μεγάλη αύξηση σε διάφορους παράγοντες μεταξύ των οποίων η αποδυνάμωση των προτύπων στους ελέγχους εισαγωγής μετά το Brexit και στις περικοπές των ελέγχων από τις τοπικές αρχές.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, το αποτέλεσμα είναι μια «άνευ προηγουμένου αύξηση των τροφιμογενών ασθενειών δήλωσε στον Guardian o Tim Lang, καθηγητής επισιτιστικής πολιτικής στο City University που αναρωτήθηκε «γιατί οι βρετανοί πρέπει να παίζουν ρώσικη ρουλέτα με το φαγητό τους;».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Και στην Ελλάδα το τυρί που προκαλεί ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο και νεφρική ανεπάρκεια

Παγκόσμιος συναγερμός για το επικίνδυνο τυρί - Ειδοποιήσεις σε 45 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Ταραμοσαλάτα από σουπερμάρκετ: Γεμάτη με συντηρητικά και πρόσθετα – Το Cibum συγκρίνει 4 δημοφιλή προϊόντα από ελληνικά σουπερμάρκετ

Το Cibum έκανε σύγκριση με βάση τις ετικέτες, σε τέσσερις μάρκες ταραμοσαλάτας και μία σπιτική και εκτός από πρόσθετα βρήκε ότι μερικές δεν είναι καν νηστίσιμες!

Μολυσμένα τρόφιμα στην Ελλάδα: Ποια θεωρούνται υψηλού κινδύνου για Ηπατίτιδα Α και νοροϊό – Ανάλυση 266 δειγμάτων

Πενταετής έρευνα για την Ηπατίτιδα Α και τον Νοροϊό σε τρόφιμα στην Ελλάδα από το 2019 έως το 2024
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα