Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022
29.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα: Ανακαλούνται 27 τόνοι κατεψυγμένου κοτόπουλου από τη Serenade Foods

ΑρχικήΝέαΣαλμονέλα: Ανακαλούνται 27 τόνοι κατεψυγμένου κοτόπουλου από τη Serenade Foods
spot_img

cibum team

Η Serenade Foods ανακαλεί 27 τόνους κατεψυγμένων, ωμών, παναρισμένων και προ-καβουρδισμένων γεμιστών προϊόντων κοτόπουλου, που μπορεί να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα (Salmonella Enteritidis).

Το ανακληθέν προϊόν στάλθηκε σε διανομείς σε όλες τις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS).

Το FSIS εξέδωσε προειδοποίηση δημόσιας υγείας στις 2 Ιουνίου 2021 σχετικά με αυτά τα προϊόντα. Το FSIS συνεργάζεται με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και εταίρους δημόσιας υγείας για τη διερεύνηση πολυεθνικής εστίας 28 ασθενειών Salmonella Enteritidis σε 8 πολιτείες, με ημερομηνίες παραγωγής από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 28 Ιουνίου.

Ανοιχτές άθικτες συσκευασίες ωμού, κατεψυγμένου, παναρισμένου κοτόπουλου γεμιστού με μπρόκολο και τυρί συλλέχθηκαν από το σπίτι ενός αρρώστου και βρέθηκαν θετικές για το στέλεχος της Salmonella Enteritidis.

Τα συγκεκριμένα κατεψυγμένα, ωμά, παναρισμένα και προ-καβουρδισμένα, γεμιστά είδη κοτόπουλου παρήχθησαν στις 24 Φεβρουαρίου και στις 25 Φεβρουαρίου.
Υπάρχει ανησυχία ότι οι καταναλωτές μπορεί να έχουν τα προϊόντα στους καταψύκτες τους, λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής των προϊόντων. Οι καλύτερες ημερομηνίες φτάνουν το 2023.

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν είναι:

– 5 ουγκιές ατομικά συσκευασμένες πλαστικές συσκευασίες “Dutch Farms Chicken with Broccoli & Cheese” με κωδικό παρτίδας BR 1055 και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 24 ΦΕΒΡΟΥ 2023.

– 5 ουγκιές ατομικά συσκευασμένες πλαστικές συσκευασίες “MILFORD VALLEY CHICKEN WTH BROCCOLI & CHEESE” με κωδικό παρτίδας BR 1055 και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 24 ΦΕΒΡΟΥ 2023.

– Κουτί 10-oz δύο ατομικά συσκευασμένων πλαστικών συσκευασιών «MILFORD VALLEY CHICKEN CORDON BLEU» με κωδικό παρτίδας CB 1055 και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 24 ΦΕΒΡΟΥ 2023.

– 5 ουγκιές ατομικά συσκευασμένες πλαστικές συσκευασίες “KIRKWOOD Raw Stuffed CHICKEN, BROCCOLI & CHEESE” με κωδικό παρτίδας BR 1055 και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 24 ΦΕΒΡΟΥ 2023.

– 5 ουγκιές ατομικά συσκευασμένες πλαστικές συσκευασίες του “KIRKWOOD Raw Stuffed CHICKEN CORDON BLEU” με κωδικό παρτίδας CB 1056 και ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥ 2023.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση φέρουν τον αριθμό εγκατάστασης «P-2375» εντός του σήματος επιθεώρησης USDA.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν και να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία

Βιώσιμη διαχείριση στην ελληνική αλυσίδα βιομηχανίας τροφίμων – Μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οι κρίσιμοι παράγοντες, των πρακτικών και των επιδόσεων της βιώσιμης διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού (SSCM) στην Ελλάδα
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα