ΑρχικήΝέαΣκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαταρκτική εξέταση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την Καλλιόπη Σεμερτζίδου

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαταρκτική εξέταση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την Καλλιόπη Σεμερτζίδου

2 λεπτά ανάγνωσης

Η εντολή δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το πρώην στέλεχος της ΝΔ και μέλη της οικογένειας της φέρονται να έλαβαν παράνομες επιδοτήσεις 2,5 εκατ. ευρώ

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας τίθενται δημοσιεύματα σχετικά με επιδοτήσεις συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που φέρονται να έλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υποψήφια βουλευτής του κόμματος στο νομό Κοζάνης, Καλλιόπη Σεμερτζίδου και μαζί με την οικογένεια του συντρόφου της Χρήστου Μαγειρία.

- Advertisement -

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται προς διερεύνηση δημοσιεύματα του in.gr για την υπόθεση.

Το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα αναμένει να της διαβιβαστεί το πόρισμα που θα συνταχθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που διενεργούνται κατ’ εντολή του επικεφαλής της Αρχής και πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για επιδοτήσεις που έλαβαν συγκεκριμένα πρόσωπα από τη Θεσσαλία.

- Advertisement -

Κλιμάκιο της Αρχής πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες έρευνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για επιδοτήσεις που έλαβαν οκτώ με δέκα συγκεκριμένα πρόσωπα από τη Θεσσαλία μεταξύ των οποίων και η κα Σεμερτζίδου.

Η πρώην υποψήφια βουλευτής διαψεύδει επίμαχα δημοσιεύματα αναφερόμενη σε «άδικη και στοχευμένη επίθεση με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές».

- Advertisement -

Η κα Σεμερτζίδου έγινε γνωστή και ως «η αγρότισσα με την Ferrari» καθώς είχε αναρτήσει φωτογραφίες στα social media με το πανάκριβο αυτοκίνητό της προκαλώντας την κοινή γνώμη – κυρίως τους αγρότες που δεν ενεπλάκησαν σε παράνομες ή αμφισβητούμενες επιδοτήσεις.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος