Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΛΤΑ και Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

ΑρχικήΝέαΣτρατηγική συνεργασία ΔΕΛΤΑ και Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων
spot_img

Στόχος η ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση της καλής διατροφής.

Στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και η ΔΕΛΤΑ υπέγραψαν τριετές μνημόνιο συνεργασίας, με κεντρικό στόχο να ενισχύσουν τη συμβολή της καλής διατροφής στην επίτευξη των εθνικών στόχων δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το πεδίο συνεργασίας της ΔΕΛΤΑ και του ΠΣΔΔ θα κινηθεί σε τρία επίπεδα:
Εφαρμοσμένη έρευνα, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης, καινοτόμων συστατικών τροφίμων και νέων τεχνολογιών για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, μέσα από την πρακτική εξάσκηση αποφοίτων και τελειόφοιτων επιστημόνων διατροφής & διαιτολογίας σε θέματα τροφίμων στη Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης της ΔΕΛΤΑ.
Εκπαίδευση των μελών του ΠΣΔΔ, σε θέματα διατροφικής καινοτομίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας και δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.
Διοργάνωση κοινών δράσεων, με στόχο να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της καλής διατροφής στην υγεία των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ, Φανή Πρεβέντη, δήλωσε:
«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων αισθάνεται χαρά και τιμή για αυτή τη στρατηγική συνεργασία. Ιδρυτικός μας στόχος είναι η ανάδειξη της καλής διατροφής ως εργαλείο πρόληψης και αντιμετώπισης νόσων. Προς αυτό επιδιώκουμε τη συνεργασία με την πολιτεία και παραγωγικούς φορείς για τη δημιουργία δράσεων ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα από τους καταναλωτές έως τους επίσημους φορείς».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η συνεργασία αυτή, αφού αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο να καταστήσουμε την καλή διατροφή εύκολη, απολαυστική και προσιτή για όλους τους καταναλωτές. Οι επαγγελματίες διαιτολόγοι και διατροφολόγοι αποτελούν πολύτιμους συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο για την κοινωνία».
Σχετικά με τη ΔΕΛΤΑ
Η ΔΕΛΤΑ είναι μια εταιρεία τροφίμων που δραστηριοποιείται στον χώρο της καλής διατροφής, η οποία εδώ και πάνω από 70 χρόνια προσφέρει ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, τα οποία καλύπτουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, και ταυτόχρονα προάγουν διεθνώς το ευ ζην της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει γάλα, γιαούρτι, χυμούς, παγωμένο τσάι, φυτικά και τυροκομικά προϊόντα, έχοντας ηγετική παρουσία σε πολλούς από τους τομείς δραστηριοποίησής της. Η ΔΕΛΤΑ πάντοτε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της κοινωνίας και τη χρηστή διακυβέρνηση, δημιουργεί επιπρόσθετη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική οικονομία και ευημερία της χώρας. Η ΔΕΛΤΑ αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Vivartia.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://delta.gr
Σχετικά με τον ΠΣΔΔ
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) ιδρύθηκε το 1969 και έκτοτε έχει εδραιωθεί ως φορέας εκπροσώπησης της Επιστήμης της Διαιτολογίας & Διατροφής στην Ελλάδα. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) από το 1982 και της Διεθνούς Επιτροπής Συλλόγων Διαιτολόγων (ICDA) από το 1984, ο Π.Σ.Δ.Δ. αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα με πολυάριθμα μέλη του να υπηρετούν σε αυτούς τους φορείς ως εμπειρογνώμονες. Ο σκοπός του Π.Σ.Δ.Δ. είναι η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας μέσω της διάδοσης των πιο πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων στον τομέα της διατροφής και της υγείας, τόσο στους επαγγελματίες όσο και στο ευρύ κοινό. Ο Π.Σ.Δ.Δ. εκδίδει επιστημονικά τεκμηριωμένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, διοργανώνει επιστημονικές δράσεις, μεταξύ των οποίων το Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας, ημερίδες, webinars, ομιλίες για το κοινό και οργανωμένες εκδηλώσεις. Ο Π.Σ.Δ.Δ. εργάζεται για τη διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα