Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνάντηση Αυγενάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για το περιβάλλον

ΑρχικήΝέαΣυνάντηση Αυγενάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για το περιβάλλον
spot_img

Ευγένιος: Το νερό είναι δώρο Θεού που οφείλουμε να προστατεύσουμε – Αφουγκράζεστε τα προβλήματα του λαού που απαιτούν τη στοργή της πολιτείας.

  • Αυγενάκης: Αναγκαία η συνεργασία πολιτείας – Εκκλησίας Κρήτης για την προστασία του περιβάλλοντος

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της πολιτείας με την Εκκλησία της Κρήτης και για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, επισήμαναν κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος.

- Advertisement -

Παράλληλα ο ΥπΑΑΤ ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να αναλάβει ενεργότερο ρόλο η Εκκλησία της Κρήτης, ώστε οι νέοι να συνδεθούν περισσότερο με τη γη.

«Πρέπει να παλέψουμε έτσι ώστε η κοινωνία μας να καταλάβει το σεβασμό και την αξία που πρέπει να δίνουμε στη μάνα γη, η οποία προσφέρει προϊόντα και αγαθά, αλλά κι εμείς πρέπει, ταυτόχρονα, να της προσφέρουμε αγάπη και σεβασμό. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αξιοσύνη, με αισιοδοξία και με ασφάλεια», σημείωσε ο Υπουργός, ενώ επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συνεργασία όλων, ώστε η Κρήτη να παραμείνει ασφαλής. Έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική οχύρωση της Κρήτης, αλλά και στη σωστή διαχείριση του νερού, το οποίο περιορίζεται και μερικές φορές έρχεται βίαια. Έδωσε έμφαση στην καλή συνεργασία και φιλία που τον συνδέει με τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζονται ότι πλέον υπάρχει και θεσμική συνεργασία, η οποία «θέλουμε να αποδώσει τα μέγιστα για το καλό του τόπου μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος τόνισε: «Σε όποιες τέτοιες πρωτοβουλίες σας θα μας βρείτε πάντοτε αρωγούς και συμπαραστάτες  και φυσικά με μπροστάρηδες εσάς και το όραμά σας, μπορούμε να περάσουμε και εμείς στους ανθρώπους μας αυτή τη συνείδηση  για το τι πρέπει να πράξουν, για να έχουμε και ένα  περιβαλλοντικό αποτέλεσμα που ταιριάζει στον τόπο μας και πρέπει να το έχει και να το επιδεικνύει πιλοτικά και για όλους τους άλλους τόπους. Το νερό – όπως είπατε- είναι πολύτιμος θησαυρός, δώρο Θεού που έχουμε χρέος και να το προστατεύσουμε και να το διαφυλάξουμε και, επειδή ήρθαν δύσκολες ημέρες- και το είδαμε και το βλέπουμε καθημερινά- θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε όλοι μας να γίνει συνείδηση το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε ευχαριστιακά απέναντι σ΄ αυτά τα δώρα που μας έχει δώσει ο Θεός. Να βλέπουμε, λοιπόν, την κτίση  του Θεού ως ευχαριστία. Αυτό είναι το μήνυμα στο οποίο μπορούμε να συμπράξουμε».

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στην Αρχιεπισκοπή για να λάβει την ευχή του στο έργο που επιτελεί:

«Δόξα τω Θεώ που έχουμε αυτόν τον άνθρωπο στα πράγματα της πολιτείας μας τώρα, που αγάπησε τόσο πολύ και το λειτούργημα που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός την περασμένη περίοδο, αλλά και αυτό που έχει τώρα και όχι δίδει, αλλά δίδεται».

Και πρόσθεσε: «Κύριε Αυγενάκη, σας ευχαριστούμε και για αυτά που κάνετε για την Κρήτη και το Ηράκλειο, αλλά προπάντων γι αυτό που είστε. Και σας παρακαλούμε εκεί που είστε, να μεταφέρετε πάντοτε αυτά που αφουγκράζεστε, αφού δεν κάθεστε στο γραφείο σας ποτέ , αλλά είστε κοντά στους ανθρώπους- και αυτό μπορώ να το ξέρω από πρώτο χέρι- αυτά που αφουγκράζεστε από το λαό μας, που είναι τα προβλήματά του, που δεν είναι λίγα και απαιτούν τη στοργή της πολιτείας».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα