ΑρχικήΝέαΣυνάντηση με εκπροσώπους του πανεπιστημίου Purdue είχε ο Υφ. Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης

Συνάντηση με εκπροσώπους του πανεπιστημίου Purdue είχε ο Υφ. Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης

2 λεπτά ανάγνωσης

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους του PURDUE συνεργασία σε θέματα καινοτομίας και έρευνας

Συνάντηση με εκπροσώπους του πανεπιστημίου Purdue των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την καθηγήτρια και πρόεδρο του τμήματος Βιολογικών Επιστημών, Περιστέρα Πάσχου, και τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Πέτρο Δρινέα, με τη συμμετοχή της προέδρου της επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσας Παναγιωτοπούλου, είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία, Σταύρος Καλαφάτης.

- Advertisement -

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που χαρακτηρίζεται από το υπουργείο ως πολύ εποικοδομητική, εξετάστηκαν προοπτικές στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Purdue στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας, της Εκπαίδευσης και της μεταφοράς τεχνογνωσίας, με έμφαση στη σύνδεση με την παραγωγή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

   Όπως επισημαίνει το ΥΠΑΝ, το Πανεπιστήμιο Purdue κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων δημόσιων πανεπιστημίων των ΗΠΑ – και ειδικότερα, στις πέντε πρώτες θέσεις για τη Μηχανική και στις δέκα πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

- Advertisement -

   Όπως υπογράμμισε κατά τη συνάντηση ο κ. Καλαφάτης, η καινοτομία αποτελεί προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η συζήτηση ανέδειξε κοινό όραμα για τη διαμόρφωση ενός διαπανεπιστημιακού και διακρατικού οικοσυστήματος, που θα αξιοποιεί τη δυναμική των ελληνικών πανεπιστημίων, των ερευνητικών κέντρων και των νεοφυών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με διεθνή ιδρύματα αιχμής.

   Το Purdue, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του αμερικανικού «Hard Tech Corridor» και συνεργάζεται στενά για την ανάπτυξη καινοτομίας με εταιρείες-κολοσσούς, έχει ήδη υπογράψει έξι μνημόνια συνεργασίας με ελληνικά πανεπιστήμια και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Κοινός στόχος είναι η επέκταση μιας στρατηγικής γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ενισχύοντας την κινητικότητα ανάμεσα στις δύο χώρες, την πρόσβαση σε τεχνογνωσία αιχμής και την καινοτομία μέσω κοινών ερευνητικών έργων και μεταφοράς τεχνολογίας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Κατέληξε το βρέφος 10 μηνών που πνίγηκε από φαγητό – Τα περιστατικά πνιγμού από τροφή που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμού από φαγητό και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ανάκληση ΕΦΕΤ: Για σοβαρό κίνδυνο ενημερώθηκε και η Ευρώπη – Η σαλμονέλα στο ταχίνι είχε εντοπιστεί 14 ημέρες νωρίτερα

Νέα στοιχεία για την ανάκληση χούμους δείχνουν ότι η Salmonella στο ταχίνι είχε ανιχνευθεί από τις 26 Ιουνίου, ενώ οι πρώτες ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία τρεις ημέρες πριν από την Ελλάδα.

Αυγά: Ο τρόπος μαγειρέματος που μπορεί να επηρεάζει την απορρόφηση του σιδήρου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Νέα μελέτη ανατρέπει την αντίληψη ότι τα αυγά αποτελούν καλή πηγή σιδήρου και εξετάζει τον ρόλο του μαγειρέματος.