Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σύσκεψη της επιτροπής ελέγχων αμνοεριφίων και αυγών ενόψει Πάσχα

ΑρχικήΝέαΣύσκεψη της επιτροπής ελέγχων αμνοεριφίων και αυγών ενόψει Πάσχα
spot_img

Αυγενάκης: “Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε παιχνίδια, θα προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα”.

Σύσκεψη της Επιτροπής για τον έλεγχο σε αμνοερίφια και αυγά ενόψει του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πέντε υπουργείων πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ την Τρίτη.

Στη σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να συνεχισθούν και να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να προστατευθούν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές και οι έντιμοι μεταποιητές.

Ο υπουργός είπε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχει σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη παραγωγών και καταναλωτών, θα προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα» και πρόσθεσε ότι από τους μέχρι σήμερα ελέγχους έχουν βγει θετικά αποτελέσματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στο γάλα. Είπε ότι η συνεργασία των υπουργείων είναι επιβεβλημένη και σημείωσε ότι οι έλεγχοι εκτός από τα αμνοερίφια και αυγά εν όψει του Πάσχα, θα συνεχισθούν και στα γαλακτοκομικά, στο μέλι και στα οπωροκηπευτικά.

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το έργο τους και ζήτησε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ελέγχων.

Η Επιτροπή θα κάνει ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, στις εθνικές οδούς, στα σφαγεία και στις πύλες εισόδου της χώρας και θα ολοκληρώσει το έργο της σε ένα μήνα.

Η 15μελής Ομάδα  Εργασίας για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών κατά την περίοδο του Πάσχα, υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκο, αποτελείται από Κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του Τμήματος Κρέατος και Αλιευμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Τροφίμων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ),  στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), και  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Διυπηρεσιακής Δράσης για τον  Έλεγχο της Αγοράς και την Αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων), της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, και Μακεδονίας και της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο