Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συσκευασία: Ιχνηλασιμότητα ανακύκλωσης με ετικέτες UV

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΣυσκευασία: Ιχνηλασιμότητα ανακύκλωσης με ετικέτες UV
spot_img

Συνεργασία της Aldi με την Polytag για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της διαδικασίας ανακύκλωσης.

Tο τέταρτο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Aldi, συνεργάστηκε με την εταιρεία τεχνολογίας ανακύκλωσης Polytag για να αποκτήσει ιχνηλασιμότητα των συσκευασιών της μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού. Η τεχνολογία Polytag προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους κύκλους ζωής των συσκευασιών στην κυκλική οικονομία και διαισθητικά εργαλεία για τη βελτιστοποίηση και την παροχή κινήτρων για την ανακύκλωση.

- Advertisement -

Το νέο σύστημα προβλέπει τοποθέτηση ετικετών υπεριώδους ακτινοβολίας της Polytag στις συσκευασίες των προϊόντων. Οι «αναγνώστες» των σημάτων είναι εγκατεστημένοι σε κέντρο ανακύκλωσης και εκεί θα συλλέγονται τα δεδομένα και θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στην Aldi πληροφορίες για την ποσότητα της συσκευασίας, που πραγματικά ανακυκλώνεται και πόσο αποδίδει η διαδικασία ανακύκλωσης.  

Τα στοιχεία που θα συλλέγει η αλυσίδα σουπερμάρκετ θα την βοηθήσουν στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου της για μείωση στο μισό του πλαστικού της αποτυπώματος έως το 2025.  

Η Alice Rackley, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Polytag, δήλωσε: «Οι κορυφαίοι λιανοπωλητές στο Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε πραγματικά το πρόβλημα των απορριμμάτων σε αυτή τη χώρα είναι η χρήση δεδομένων. Η απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες κύκλου ζωής συσκευασίας σε πραγματικό χρόνο θα αλλάξει το παιχνίδι, επιτρέποντας στους λιανοπωλητές να κατανοήσουν καλύτερα το ταξίδι των προϊόντων τους και να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο προς τις δεσμεύσεις τους για βιωσιμότητα».  

Η τεχνολογία ανάγνωσης ετικετών UV της Polytag αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ερευνητές στο Advanced Manufacturing Research Centre. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα