Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συσκευασία

ΑρχικήΝέαΣυσκευασία

Coca-Cola HBC: Παγκόσμια πρώτη για περιτύλιγμα από χαρτόνι σε πολυσυσκευασίες αναψυκτικών

Η Coca-Cola HBC λανσάρει καινοτόμες συσκευασίες για Coca-Cola, Fanta και Sprite – την πρώτη του είδους της στον κόσμο μέχρι σήμερα. 

Δισφαινόλη Α ανιχνεύτηκε σχεδόν σε όλους τους Ευρωπαίους! Κίνδυνος για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων

Οι Ευρωπαίοι εκτίθενται σε BPA κυρίως μέσω της διατροφής λόγω της παρουσίας BPA σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών - Έρευνα του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Το γυαλί του μέλλοντος: Επιστήμονες δημιούργησαν γυαλί 10 φορές πιο ανθεκτικό και πολύ πιο βιώσιμο

Επιστήμονες του Penn State δημιούργησαν το LionGlass που απαιτεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί, είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το συμβατικό και 10 φορές πιο ελαφρύ.

Κουτιά πίτσας: Η Zero Waste Europe προτείνει επαναχρησιμοποίηση για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα 

Δεδομένου ότι τα κουτιά πίτσας είναι μακράν τα πιο βαριά και ογκώδη αντικείμενα, είναι η πιο απαιτητική επιλογή για επαναχρησιμοποίηση. 

Μετανάστευση μονομερών πλαστικών από τη συσκευασία στα τρόφιμα – Επιστημονική Ανασκόπηση

Οι μηχανισμοί της μετανάστευσης μονομερών πλαστικών από τη συσκευασία στα τρόφιμα και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Παγκόσμια πρώτη: Προβιοτικό γιαούρτι μακράς διαρκείας σε ασηπτική συσκευασία – Δημιουργείται νέα κατηγορία προϊόντων

Μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή η ενσωμάτωση προβιοτικών σε ασηπτικές συσκευασίες, λόγω της αδυναμίας τους να επιβιώσουν στις κοινές θερμικές επεξεργασίες.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χοιρινό σουβλάκι-κοντοσούβλι: Επιστημονική γνωμοδότηση για τον μέγιστο χρόνο παραμονής σε θερμοκρασία δωματίου μετά το ψήσιμο

Πόσο χρόνο μπορεί να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου το χοιρινό σουβλάκι και το χοιρινό κοντοσούβλι από άποψη ασφάλειας τροφίμων

Γιατί ο ΕΦΕΤ δεν δίνει τα στοιχεία των εταιρειών τροφίμων που πουλάνε μη ασφαλή τρόφιμα;

"Η δημόσια υγεία δεν είναι παίξε γέλασε - Οι τεράστιες υπαρκτές ευθύνες του ανύπαρκτου ΕΦΕΤ για το "επτασφράγιστο μυστικό" των επωνυμιών των εταιρειών, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία..."

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι σάπιου και ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και ελληνικά εστιατόρια (Δείτε Φωτογραφίες)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που έχει κατασχεθεί συνολικά μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα
spot_img

Ροή Ενημέρωσης