Νέα ανάκληση μολυσμένων με σαλμονέλα, φρέσκων αγγουριών.
Και άλλες εταιρείες μετά την SunFed Produce ανακοίνωσαν ανακλήσεις μεγάλων ποσοτήτων αγγουριών που είναι μολυσμένα με σαλμονέλα και έχουν προκαλέσει 68 τροφικές δηλητηριάσεις και 18 εισαγωγές σε νοσοκομεία. Ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος, επειδή πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και δεν ελέγχονται για σαλμονέλα.
Ο Οργανισμός τροφίμων των ΗΠΑ FDA, ανακοίνωσε πως και οι Baloian Farms και Russ Davis ανακαλούν αγγούρια λόγω μόλυνσης από σαλμονέλα. Οι τρεις εταιρείες προμηθεύονται αγγούρια από τον ίδιο παραγωγό στο Μεξικό την Agrotato, SA de CV.
- Δείτε επίσης: Παγκόσμιος συναγερμός για τα ωμά πράσινα λαχανικά με σαλμονέλα
- Δείτε επίσης: Μεταλλικά κομμάτια σε τρόφιμα – Δεκάδες ανακλήσεις μέσα σε 20 ημέρες σε όλο τον κόσμο
Η ανάκληση των αγγουριών Baloian Farms επηρεάζει όλα τα μεγέθη ολόκληρων αγγουριών συσκευασμένων σε χύμα δοχεία από χαρτόνι με την επωνυμία «Pamela» ή «PamPak» σε σακούλες των 6 τεμαχίων. Τα ανακληθέντα αγγούρια πωλήθηκαν από τις 12 Οκτωβρίου 2024 έως τις 26 Νοεμβρίου 2024.
- Δείτε επίσης: Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα
- Δείτε επίσης: Επιχείρηση τρολάρει κυβερνητική προειδοποίηση να μη χρησιμοποιεί τη λέξη «τυρί» στα vegan προϊόντα της
«Εμείς στη Baloian Farms εργαζόμαστε σε συνεργασία με τον καλλιεργητή μας με τον FDA για την προστασία των πελατών και των καταναλωτών μας. Η ασφάλεια των τροφίμων ήταν πάντα κορυφαία προτεραιότητα, καθώς θέλουμε να παρέχουμε ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα για τις οικογένειες και τους καταναλωτές μας.» δήλωσε ο Luis Corella, Πρόεδρος της Baloian Farms της Arizona Co., Inc. «Εργαζόμαστε επιμελώς με τις αρχές και το εμπλεκόμενο αγρόκτημα για να προσδιορίσουμε την πιθανή πηγή».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο μολυσμένα με σαλμονέλα αγγούρια προκάλεσαν 551 τροφικές δηλητηριάσεις και 155 νοσηλείες. Το βακτήριο εντοπίστηκε σε δείγματα νερού του καναλιού που χρησιμοποιούσε ο καλλιεργητής. Και το 2022, σημειώθηκαν 106 κρούσματα σαλμονέλωσης από αγγούρια προέλευσης Ισπανίας, σε Νορβηγία, Σουηδία και Ολλανδία.
- Δείτε επίσης: Μπορώ να χρησιμοποιήσω δεύτερη φορά την κάψουλα εσπρέσσο;
- Δείτε επίσης: Οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με το γάλα
Σύμφωνα με επιστήμονες τροφίμων η θερμοκρασία συντήρησης έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της σαλμονέλας ενώ τα άνθη στις καλλιέργειες είναι μία σημαντική οδός μέσω της οποίας η σαλμονέλα εσωτερικεύεται σε υψηλό ποσοστό στα αγγούρια. Κατά τη διάρκεια της φυτικής παραγωγής, τα φυτά μπορεί να μολυνθούν με σαλμονέλα μέσω μη επεξεργασμένου βιολογικά τροποποιημένου εδάφους ζωικής προέλευσης ή νερού, ειδικά εάν χρησιμοποιείται γενική άρδευση με επιφανειακά νερά. Μελέτες περιβαλλοντικής επιτήρησης έχουν αποκαλύψει τα επιφανειακά ύδατα και τα ιζήματα ως τις πιο κοινές πηγές σαλμονέλα. Εκτός από τη διασπορά και τον αποικισμό μέσω του νερού, η σαλμονέλα έχει αποδειχθεί ότι επιβιώνει για μεγάλες χρονικές περιόδους στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, η σαλμονέλα αποδείχθηκε ότι επιβιώνει στο εδαφικό περιβάλλον για μια περίοδο 40 ημερών.
- Δείτε επίσης: Η εταιρεία πίσω από τα δηλητηριώδη πατατάκια σε δικαστική κόντρα – Ζητά αποζημίωση 2 δις
Η σαλμονέλα είναι ένας οργανισμός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμα ή ηλικιωμένα άτομα και σε άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα παρουσιάζουν συχνά πυρετό, διάρροια (που μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση με σαλμονέλα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον οργανισμό να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει πιο σοβαρές ασθένειες όπως αρτηριακές λοιμώξεις (δηλ. μολυσμένα ανευρύσματα), ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα. Τα συμπτώματα της σαλμονέλωσης συνήθως ξεκινούν 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά τη μόλυνση και διαρκούν 4 έως 7 ημέρες.
- Δείτε επίσης: Πώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές των McDonald’s; (βίντεο)