Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Delivery: Επαρκείς οι γνώσεις των διανομέων για την ασφάλεια τροφίμων, αλλά με άγνοια για τις θερμοκρασίες

ΑρχικήΝέαDelivery: Επαρκείς οι γνώσεις των διανομέων για την ασφάλεια τροφίμων, αλλά με άγνοια για τις θερμοκρασίες
spot_img

Έρευνα στην Ταϊβάν για τις συνθήκες και τις γνώσεις του προσωπικού διανομής φαγητού για την ασφάλεια τροφίμων.

Η πανδημία του COVID-19 ήρθε για να αλλάξει μια για πάντα την προμήθεια τροφίμων, καθώς ανέβασε στα ύψη τις διαδικτυακές παραγγελίες φαγητού και αγαθών σε όλο τον κόσμο. Αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια τροφίμων, όταν κάποιος παραγγέλνει φαγητό online;

Μέχρι στιγμής, η έρευνα για τον κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων από την παράδοση τροφίμων που έχουν παραγγελθεί online είναι ελάχιστη. Για αυτό, ερευνητές του Παγκόσμιου Δικτύου Πανεπιστημίων προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πόσο επικίνδυνες είναι οι διαδικτυακές πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 στην Ταϊβάν.

Οι ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Cheng Kung, διερευνώντας κατά πόσο στην Ταϊβάν υπήρχε κίνδυνος για κάποιο από τα παραπάνω για όσους παρήγγειλαν διαδικτυακά κατά  την περίοδο της πανδημίας,  πραγματοποίησαν μια συγχρονική μελέτη με δεδομένα για τα χαρακτηριστικά, τις συνθήκες, τη γνώση και την ασφάλεια τροφίμων από 367 καταναλωτές και 122 υπαλλήλους στη διανομή τροφίμων.

Στην Ταϊβάν, η χρήση online υπηρεσιών παράδοσης φαγητού ήταν τόσο διαδεδομένη, που περίπου το 56% του πληθυσμού τις χρησιμοποιούσε της πανδημίας για να ψωνίσει είδη που κυμαίνονταν από φρούτα και λαχανικά μέχρι και έτοιμα γεύματα.  Επιπλέον, η online παραγγελία φαγητού αυξήθηκε κατά 20%, με ορισμένους να παραγγέλνουν ακόμα και 4-6 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, πέρα από την ευκολία που προσφέρουν στον καταναλωτή, τα τρόφιμα που προέρχονται από online παραγγελίες μπορούν επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνα σε περίπτωση που δεν είναι καλά μαγειρεμένα ή εάν δεν τηρούνται οι υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής σε όλα τα στάδια από την προετοιμασία ως την παράδοση.

Διαπίστωσαν ότι, όπως προαναφέρθηκε, ο πρωταρχικός λόγος για τη χρήση των διαδικτυακών πλατφορμών παράδοσης φαγητού ήταν η ευκολία, με την προστασία από τον  COVID-19 και τις εκπτώσεις να έπονται ως αιτίες. Επιπλέον, οι μεγαλύτερες τάσεις στις online παραγγελίες ήταν το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά και μαγειρευτό κρέας.

Από τα δεδομένα από το προσωπικό παράδοσης τροφίμων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 30% από αυτούς πραγματοποιούσαν περίπου 16 έως 20 παραδόσεις την ημέρα. Από τους συμμετέχοντες εργαζόμενους περίπου οι μισοί χρησιμοποιούσαν οινόπνευμα για να καθαρίσουν τα κουτιά παράδοσης τροφίμων, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 18% μετά την έναρξη της πανδημίας.

Ακόμη, τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γνώσεις για την ασφάλεια των τροφίμων του προσωπικού ήταν αρκετά επαρκείς, αλλά με κενά στο πόσα γνώριζαν για τις θερμοκρασίες.  

Βάσει των ευρημάτων, οι ερευνητές διατύπωσαν ορισμένες συστάσεις για τις εταιρείες διανομής τροφίμων, με κύρια συμβουλή να ενσωματώσουν εξοπλισμό ελέγχου θερμοκρασίας στα κουτιά παράδοσης ή να διαθέτουν οι διανομείς θερμόμετρα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των γευμάτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα