Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία

ΑρχικήΝέαΤεράστια απάτη με νοθευμένο σαφράν στην Ισπανία
spot_img

cibum team


Η υψηλή τιμή του σαφράν (saffron) το καθιστά ελκυστικό για τροφικές απάτες. Στην Ισπανία μόλις αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας νοθευμένου σαφράν.Υποστηριζόμενη από την Europol, η ισπανική αστυνομία αποκάλυψε πως μια εταιρεία τροφίμων που εδρεύει στο Ciudad Real εισήγαγε σαφράν, κυρίως από το Ιράν, και μετά το αναμίγνυε με άλλα βότανα και χημικά πρόσθετα, όπως χρωστικές (μάλιστα κάποιες ακατάλληλες για τρόφιμα) για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους πριν την εξαγάγουν σε χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ. Οι απατεώνες ισχυρίζονταν ψευδώς ότι το σαφράν καλλιεργήθηκε στη διάσημη περιοχή La Mancha, στην οποία έχει απονεμηθεί το καθεστώς Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για το μπαχαρικό από την ΕΕ. Έχουν ήδη εντοπιστεί περισσότερες από 500 αποστολές αυτού του νοθευμένου σαφράν, αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ (12 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Europol. Το κύκλωμα πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε τα έσοδα της απάτης για να αγοράσει περισσότερα από 35 ακίνητα στην Ισπανία, με στόχο την νομιμοποίηση εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητές του.

ΠΗΓΗ: www.securingindustry.com 

crocus

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η επιλογή ή όχι καυτερών γεύσεων δείχνει τι χαρακτήρας είσαι!

Έρευνα αποκάλυψε πως το 62% των ανθρώπων που προτιμούν τα καυτερά φαγητά θεωρεί τον εαυτό του πιο ελκυστικό, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες συσχετίσεις της αρέσκειας στα καρυκευμένα γεύματα και την προσωπικότητα.

Επίκειται “κοσμογονία” στα υλικά συσκευασίας; Η EFSA επαναξιολογεί τους κινδύνους από πλαστικοποιητές

Η EFSA κλήθηκε από την ΕE να επαναξιολογήσει τους κινδύνους από την παρουσία πλαστικοποιητών, όπως οι φθαλικές ενώσεις, σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) και δημοσιοποίησε το πρωτόκολλο της επαναξιολόγησης.

Ανατροπή: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση διοξειδίου του τιτανίου στα τρόφιμα!

Ασαφές το τι θα γίνει από δω και πέρα - Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι η ΕΕ αξιολόγησε λάθος τις μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε η απαγόρευση.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα