Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα – καραμέλα

ΑρχικήΟικιακάΚαλοκαιρινό γλυκό με Φρυγανιές- κρέμα - καραμέλα
spot_img

cibum team


  Το ενδιαφέρον μας κέντρισε η φωτογραφία σε σελίδα στο FB. Τόσο λαχταριστή, τόσο ζωντανή, τόσο καλοκαιρινή. Θα λέγαμε ότι δεν θέλουμε να την μάθουμε θέλουμε να την φάμε, όπως έχει πει και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Αλλά για να την φάμε και να προσφέρουμε και το καλύτερο σε αυτούς που αγαπάμε πρέπει να την εκτελέσουμε και γρήγορα κιόλας. Πάμε λοιπόν:

     ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί 30Χ28 μια σειρά φρυγανιές! Βράζουμε 2 ποτήρια του νερού νερό με 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη για 5 λεπτά! Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε μια-μια τις φρυγανιές σιγά σιγά με κουτάλι!         

 ΚΡΕΜΑ: βάζουμε 2 λίτρα γάλα φρέσκο με 10 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί! Διαλύουμε προηγουμένως σε λίγο από το κρύο γάλα 8 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ με 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα! Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές! Αφήνουμε να κρυώσει!     

ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κούπες. τσ. ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα χωρίς ανακάτεμα! Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε !Τέλος προσθέτουμε 2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρες ανακατεύουμε να γίνει λεία! Την κατεβάζουμε από την φωτιά την αφήνουμε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνεχεία την ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα! Εναλλακτικά γίνεται και με έτοιμη καραμέλα!

Η συνταγή είναι της κ. Τζένης Τσανακτσίδου από τη σελίδα του fb Χρυσές Συνταγές 


Δείτε: EFSA για διοξείδιο του τιτανίου: δεν θεωρείται πλέον ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων  

Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους 

Δείτε: Υπ. Εργασίας: Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών  

Δείτε: Νοθεία Φέτας: δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ  

Δείτε: EFSA: πιο συστηματικός τρόπος υπολογισμού και παρουσίασης του χρόνου ζωής  

 Δείτε: ΣΕΑΟΠ: Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο παραγωγής και επισήμανσης των αλκοολούχων ποτών της Ευρώπης   

Δείτε: Εντός των επόμενων ημερών η σύμβαση στον τουρισμό γίνεται υποχρεωτική σε όλο τον κλάδο  

 Δείτε: Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή τουριστών στις 15 Μαΐου  

 Δείτε: «Το πάει το γράμμα» ο μουσακάς; 

Δείτε: Αγρότες σε ΗΠΑ και ΗΒ θάβουν τα εσώρουχα τους στα χωράφια  

Δείτε: Απόφαση σταθμός της ΕΕ: ενέκρινε έντομα ως τρόφιμα. Γιατί η κατανάλωση εντόμων είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα. 

Δείτε: Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του  

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Δηλητηρίαση από συσκευασμένη σαλάτα μεγάλου σουπερμάρκετ – Καταγγελία στο Cibum

Στο νοσοκομείο Έλληνας καταναλωτής μετά την κατανάλωση συσκευασμένη σαλάτας - Ευρωπαϊκός συναγερμός.

Ποντίκια σε αποθήκες τροφίμων: Χρήσιμες συμβουλές και έξυπνα κόλπα

Μην αφήνετε την αποθήκη σας να μετατραπεί σε θέρετρο τρωκτικών. Ενώ μια αποθήκη χωρίς ποντίκι φαίνεται αδύνατη, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να τα καταφέρετε

Alert! Και στην Ελλάδα πωλείται η μολυσμένη σαλάτα που έχει προκαλέσει 138 τροφικές δηλητηριάσεις

Σπάνιος τύπος σαλμονέλας, σε σαλάτα που διανέμεται σε 21 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο