Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία τροφίμων: Φρέσκος χυμός από πεπόνι μέσω ψύξης και υψηλής πίεσης

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία τροφίμων: Φρέσκος χυμός από πεπόνι μέσω ψύξης και υψηλής πίεσης
spot_img

cibum team

Η διάρκεια ζωής καρπουζιών και πεπονιών είναι πολύ μικρή και εκτός από την αγορά νωπών, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους καλλιεργητές αυτών των καλοκαιρινών φρούτων να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Επιπλέον η σπατάλη τροφίμων και η πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα αποτελεί πλέον προτεραιότητα για πολλούς καταναλωτές και η ανάπτυξη νέων μεθόδων επεξεργασίας και προϊόντων προστιθέμενης αξίας είναι κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική σταθερότητα της γεωργικής βιομηχανίας.

Για να βοηθήσουν τους καλλιεργητές της Γεωργίας, ερευνητές στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (FST) στο Κολλέγιο Γεωργικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών (CAES) διεξάγουν μελέτες για να δοκιμάσουν νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας αυτά τα φρούτα.

«Ο μακροπρόθεσμος στόχος της έρευνάς μας είναι να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των χυμών φρούτων διατηρώντας παράλληλα τα φυσικά επίπεδα ευεργετικών μορίων και την αισθητηριακή ποιότητα», εξήγησε η Lida Araghi, υποψήφια διδάκτορας που ηγείται της μελέτης χυμών.

Αυτή η μελέτη εξετάζει τη χρήση της μεθοδολογίας ψύξης και επεξεργασίας υψηλής πίεσης για να κάνει τον χυμό όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται. Η χρήση υψηλής πίεσης αντί άλλων συμβατικών μεθόδων επιτρέπει στο φρούτο να διατηρήσει το θρεπτικό του προφίλ. 

“Μια μη θερμική τεχνολογία όπως η επεξεργασία υψηλής πίεσης προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη συμβατική θερμική επεξεργασία για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για βολικά, υψηλής ποιότητας, φυσικά θρεπτικά συστατικά και ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα”, δήλωσε η Araghi.

Με την εύρεση ενός νέου τρόπου επεξεργασίας καρπουζιών και πεπονιών, αυτή η έρευνα αυξάνει τον αριθμό των αγορών όπου μπορούν οι παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους παρέχοντας παράλληλα έναν νέο τρόπο για τους καταναλωτές να λαμβάνουν θρεπτικά τρόφιμα. Αυτή η πολυετής ερευνητική μελέτη είναι ένας από τους πολλούς τρόπους ώστε να μειωθούντα απόβλητα τροφίμων και να παραχθούν νέα υγιή καταναλωτικά προϊόντα στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιείται στο FST, επισκεφτείτε το foodcience.caes.uga.edu/research .

Πηγή: university of Georgia

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο