Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Feel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνFeel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της
spot_img

Η Feel Foods ανακοίνωσε ότι έχει παρατείνει τη διάρκεια ζωής του 100% δικού της Black Sheep Vegan Cheeze, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία παστερίωσης υψηλής πίεσης (HPP) χωρίς την προσθήκη χημικών ή συντηρητικών. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής παρέχει βασικά υλικοτεχνικά πλεονεκτήματα, καθώς η Εταιρεία προσπαθεί να κλιμακώσει την παραγωγή της, συνεχίζει την επέκτασή της σε ολόκληρο τον Καναδά και θέλει να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ.

Η διαδικασία παστερίωσης υψηλής πίεσης (HPP) βοηθά τα φυσικά και βιολογικά τρόφιμα – ποτά να παρατείνουν με ασφάλεια τη διάρκεια ζωής χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών ή τη βοήθεια θερμικής επεξεργασίας. Η HPP είναι ο νέος τρόπος «επεξεργασίας» των φρέσκων προϊόντων για να παραταθεί δραστικά η διάρκεια ζωής τους, χωρίς να απαιτείται ειδοποίηση στο Health Canad, όπως είθισται. Δεν περιλαμβάνει χημικά ή συντηρητικά, ή θερμότητα, μόνο πολύ υψηλές πιέσεις.

Πρόκειται για μια φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία που αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική λύση στις θερμικές και χημικές επεξεργασίες. Βοηθάει πολύ τους παραγωγούς, τους αγρότες, τους προμηθευτές και τους διανομείς να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων στο ράφι, ενώ λειτουργεί καλά με προσυσκευασμένα προϊόντα με υψηλή ενεργότητα νερού και χαμηλή περιεκτικότητα σε αέρα.

Ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, David Greenway, δήλωσε «Η χρήση της τεχνολογίας HPP για να επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των Black Sheep προϊόντων μας, αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι, όχι μόνο για τη φρεσκάδα και τη μακροζωία των προϊόντων, αλλά και για τα υλικοτεχνικά οφέλη καθώς η Feel Foods συνεχίζει να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Η αγορά τροφίμων φυτικής προέλευσης αναμένεται να αυξηθεί με Σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) 11,9% από το 2020 έως το 2027, για να φτάσει τα 74,2 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 66,2 δισεκατομμύρια ευρώ) έως το 2027.

Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς αποδίδεται κυρίως σε παράγοντες, όπως η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης δυσανεξίας στη ζωική πρωτεΐνη, η αυξανόμενη αστικοποίηση με νέες καταναλωτικές φιλοδοξίες, ο αυξανόμενος vegan πληθυσμός και οι σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Τα οφέλη της HPP περιλαμβάνουν:

  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δεδομένου ότι η HPP μπορεί να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τη διάρκεια ζωής, αυξάνει την απόδοση και την ικανοποίηση των πελατών, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συνεπάγεται λιγότερα απόβλητα
  • Διατηρείται η φρεσκάδα και η γεύση επειδή και η HPP δεν περιλαμβάνει χημικές ουσίες ή θερμότητα και διατηρεί τη φυσική φρεσκάδα, ενώ παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων
  • Προστατεύει την επωνυμία αφού όταν οι πελάτες συσχετίζουν την επωνυμία με την ποιότητα, όπως π.χ. το πλεονέκτημα των πιο νόστιμων φυσικών προϊόντων μακράς διαρκείας, και οι πωλήσεις θα αυξηθούν.
  • 100% Διατροφική αξία δεδομένου ότι η HPP είναι μια μη θερμική διαδικασία που διατηρεί βιταμίνες, τις φυσικές αρωματικές και χρωστικές ύλες, σε αντίθεση με τη θερμική επεξεργασία, η οποία καταστρέφει αρκετά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες
  • Μηδενικά συντηρητικά διότι και η HPP καταστρέφει τους παθογόνους μικροοργανισμούς (Listeria, Salmonella, Vibrio, Norovirus κ.λπ.) και εξαλείφει την ανάγκη για συντηρητικά
  • Ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων με τα προϊόντα να υφίστανται επεξεργασία στην τελική τους σφραγισμένη συσκευασία, εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο μόλυνσης μετά την επεξεργασία και μειώνοντας τον κίνδυνο ανακλήσεων προϊόντων.

Όπως αναφέρει το Globe News Wire, η επεξεργασία υψηλής πίεσης (HPP) είναι μια τεχνική ψυχρής παστερίωσης με την οποία τα τρόφιμα εκτίθενται σε εξαιρετικά υψηλή πίεση (300-600MPa / 43.500-87.000psi) που μεταδίδεται μέσω νερού. Η πίεση μεταδίδεται ομοιόμορφα ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη γεωμετρία των προϊόντων διατροφής. Η υψηλή πίεση αδρανοποιεί βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες, μούχλες και παράσιτα που υπάρχουν στα τρόφιμα, ενώ η γεύση και οι βιταμίνες δεν επηρεάζονται από την HPP και το τρόφιμο διατηρεί τη φυσική του γεύση και υφή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα