Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Αποδοχή γιαουρτιού εμπλουτισμένου με πυρήνα μήλου

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΜελέτη: Αποδοχή γιαουρτιού εμπλουτισμένου με πυρήνα μήλου
spot_img

Τεστ αποδοχής από τους καταναλωτές για το ελληνικό γιαούρτι που έχει εμπλουτιστεί από το υποπροϊόν της παραγωγής χυμού μήλου.

Ο πυρήνας μήλου (AP), που αποτελείται από τη φλούδα και τα υπολείμματα πολτού μήλου, είναι ένα υποπροϊόν που παράγεται κατά την επεξεργασία του μήλου για την παραγωγή χυμού και ροφημάτων. Επί του παρόντος, το AP χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και οργανικό λίπασμα σε οπωρώνες και θερμοκήπια, αλλά τα περισσότερα απορρίπτονται.

 Το AP αντιπροσωπεύει το 20 έως 30% του βάρους ενός μήλου και περιέχει ουσίες πηκτίνης, απλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, μέταλλα και πολυφαινόλες οι οποίες  έχουν λειτουργικά χαρακτηριστικά όπως αντιοξειδωτική και αντικαταθλιπτική δράση και βιολογικές ιδιότητες όπως μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, μείωση του επιπέδου χοληστερόλης, μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου ΙΙ και απώλεια βάρους. Μάλιστα η περιεκτικότητα των πολυφαινολών στο AP, είναι υψηλότερη από αυτή των φρέσκων μήλων ή των χυμών μήλων.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό foods του mdpi στην  ενότητα Διατροφή Τροφίμων είχε στόχο, να βρει μια βιώσιμη εφαρμογή για το AP σε ελληνικό γιαούρτι (που προάγει την υγεία) εμπλουτισμένο με σιρόπι AP (APS).

 Το σιρόπι πυρήνα μήλου (APS) παρασκευάστηκε με σκόνη πυρήνα μήλου (ΑΡ) σε πέντε διαφορετικές συγκεντρώσεις προσθήκης (0,00%, 1,25%, 2,50%, 3,25% και 5,00%) και αξιολογήθηκαν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πραγματοποιήθηκε ένα τεστ αποδοχής από τους καταναλωτές. Το APY1.25 έδειξε σημαντικά υψηλότερη συνολική αποδοχή, αποδοχή γεύσης, ένταση γλυκού, αποδοχή επίγευσης και πρόθεση αγοράς. Η αποδοχή χρώματος, η ξινή ένταση και η κρεμώδης αποδοχή του ελληνικού γιαουρτιού εμπλουτισμένου με APS μειώθηκαν σημαντικά με τον εμπλουτισμό του με τον πυρήνα μήλου. Συμπερασματικά, η δοκιμή αποδοχής των καταναλωτών υποδηλώνει ότι το ελληνικό γιαούρτι εμπλουτισμένο με APS 1.25 θεωρείται το πιο αποδεκτό.

Για να διαβάσετε την επιστημονική έρευνα πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα