Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Λανσάρει εναλλακτική αυγών σε σκόνη για ομελέτες ή scrambled eggs

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςNestlé: Λανσάρει εναλλακτική αυγών σε σκόνη για ομελέτες ή scrambled eggs
spot_img

Το ξηρό μείγμα φυτικής προέλευσης με βάση τη σόγια είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η Nestlé ανέπτυξε ένα μείγμα πρωτεϊνών φυτικής βάσης σε σκόνη, εκτός ψυγείου, για να συμπληρώνει τα πιάτα με αυγά με θρεπτικό και προσιτό τρόπο.

- Advertisement -

Όταν μαγειρεύουν τα αγαπημένα τους πιάτα με αυγά, οι καταναλωτές μπορούν να αντικαταστήσουν ορισμένα αυγά με τη θρεπτική εναλλακτική λύση με βάση τη σόγια, με αποτέλεσμα ίση ποσότητα πρωτεΐνης, μείωση των κορεσμένων λιπαρών και της χοληστερόλης, με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τη χρήση αυγών. Το προϊόν είναι επίσης ενισχυμένο με σίδηρο για την αντιμετώπιση μιας από τις κύριες ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι ευέλικτο για μια μεγάλη γκάμα πιάτων όπως ομελέτα,  ή scrambled eggs.

“Το αυγό είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πηγές πρωτεΐνης. Με αυτή τη μοναδική λύση, θέλαμε να προσφέρουμε μια οικονομικά προσιτή, θρεπτική λύση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει ορισμένα από τα αυγά κατά το μαγείρεμα πιάτων με βάση τα αυγά. Το ξηρό μείγμα φυτικής προέλευσης επίσης φέρνει ισοδύναμη ποσότητα ποιοτικής πρωτεΐνης, λιγότερη χοληστερόλη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει καλή γεύση και υφή», λέει ο Torsten Pohl, Επικεφαλής του Κέντρου Προϊόντων και Τεχνολογίας της Nestlé για τα Τρόφιμα.

Το προϊόν δοκιμάζεται επί του παρόντος στην Κεντρική Αμερική με την επωνυμία Malher σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων πριν κυκλοφορήσει περαιτέρω σε περισσότερες αγορές.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δοκιμάσουμε αυτή τη νέα ιδέα στην Κεντρική Αμερική, όπου τα πιάτα με αυγά είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης για πολλούς. Αντικαθιστώντας ορισμένα αυγά με αυτή τη φυτική πρωτεΐνη, δεν θα παρέχουμε μόνο μια οικονομική εναλλακτική λύση, αλλά και βιώσιμη την οποία πολλοί άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν μαγειρεύουν πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο», λέει η Lourdes Muñoz, Περιφερειακή Διευθύντρια για την Κεντρική Αμερική στη Nestlé.

Αυτή η νέα κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μορφή για εναλλακτικές λύσεις αυγών σταθερές στο ράφι αναπτύχθηκε από ειδικούς της Nestlé R&D που αξιοποίησαν την τεχνογνωσία της εταιρείας στην ανάπτυξη εναλλακτικών τροφίμων φυτικής προέλευσης, όπως η vegan εναλλακτική λύση στα αυγά που κυκλοφόρησε πρόσφατα με την επωνυμία Garden Gourmet . Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης διερευνούν επίσης νέες λύσεις για προσιτά, σταθερά στο ράφι μείγματα πρωτεϊνών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές λύσεις κρέατος σε ορισμένες γεωγραφίες με περιορισμένη αλυσίδα εφοδιασμού σε ψυκτικές αποθήκες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα