Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πεπόνι: Παράταση διάρκεια ζωής με επεξεργασία γονιδίων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠεπόνι: Παράταση διάρκεια ζωής με επεξεργασία γονιδίων
spot_img

Ερευνητές κατάφεραν να τροποποιήσουν τον τρόπο σύνθεσης αιθυλενίου σε πεπόνια.

Η φυτική ορμόνη αιθυλένιο είναι γνωστό ότι προάγει την ωρίμανση των καρπών και παίζει κάποιο ρόλο στη διάρκεια ζωής. Ερευνητές από την Ιαπωνία πραγματοποίησαν επεξεργασία γονιδίων χρησιμοποιώντας το σύστημα CRISPR/Cas9 για να τροποποιήσουν τον τρόπο σύνθεσης αιθυλενίου στο ιαπωνικό πεπόνι ( Cucumis melo var. Reticulatus).

- Advertisement -

  Στη γραμμή χωρίς γονιδιακή επεξεργασία (άγριου τύπου), η παραγωγή αιθυλενίου παρατηρήθηκε στον καρπό 14 ημέρες μετά τη συγκομιδή, όπου ο φλοιός έγινε κίτρινος και η σάρκα μαλάκωσε. Ωστόσο, στο μεταλλαγμένο με γονιδίωμα πεπόνι, η παραγωγή αιθυλενίου μειώθηκε στο 1/10 σε σύγκριση με αυτή στον άγριο τύπο, με το χρώμα του δέρματος να παραμένει πράσινο και το φρούτο να παραμένει σταθερό. Η μετάλλαξη κληρονομήθηκε για τουλάχιστον δύο γενιές. Αυτό δείχνει ότι η εισαγωγή  της μετάλλαξης CmACO1  ​​μέσω επεξεργασίας γονιδίων ενίσχυσε τη διάρκεια ζωής των πεπονιών. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η γονιδιακή επεξεργασία μπορεί να συμβάλει στη μείωση της απώλειας τροφίμων και να βελτιώσει την ασφάλεια τους.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άνοιξαν “ύπουλα” τα πρώτα σουπερμάρκετ ASDA και MORRISONS στην Ελλάδα – Δείτε φωτογραφίες

Οι πρώτες αντιδράσεις Σκλαβενίτη, ΑΒ και Lidl - Η σιωπή της ΜΑΣΟΥΤΗΣ - Τα άρθρα στα βρετανικά μέσα

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα