Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποικιλία ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης με τεχνολογία CRISPR-Cas9

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠοικιλία ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης με τεχνολογία CRISPR-Cas9
spot_img

Επιστήμονες ανέπτυξαν ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτελίνη χρησιμοποιώντας το σύστημα επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9

Ερευνητές από την Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών Jiangsu και το Πανεπιστήμιο Yangzhou στην Κίνα ανέπτυξαν ρύζι χαμηλής γλουτελίνης χρησιμοποιώντας το σύστημα επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9. H γλουτελίνη είναι φυτική πρωτείνη, της ομάδας των προλαμινών και απαντάται στο ρύζι. Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στο Plant Science .

Οι ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο, chronic kidney disease (CKD) και και φαινυλκετονουρία, phenylketonuria (PKU), πρέπει να καταναλώνουν ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτελίνη. Έτσι, ένας από τους στόχους των εκτροφέων ρυζιού είναι να βρουν ποικιλίες ρυζιού υψηλής απόδοσης με χαμηλή γλουτελίνη και νόστιμη γεύση.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το CRISPR-Cas9 για να επεξεργαστεί ταυτόχρονα έως και 7 γονίδια που εμπλέκονται στην παραγωγή γλουτελίνης στο ρύζι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δύο από τις εννέα επεξεργασμένες γραμμές είχαν σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτελίνη, η οποία είναι ακόμη μειωμένη από την ποικιλία LGC-1 χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτελίνη. Αυτές οι δύο σειρές έχουν επίσης παρόμοια αγρονομικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες ιξώδους με τις άγριες, υποδεικνύοντας τις δυνατότητές τους ως νέες ποικιλίες ή μητρικά υλικά για την αναπαραγωγή ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης.

Διαβάστε το ερευνητικό άρθρο στο Plant Science .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο