Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προβιοτικά σκευάσματα : Πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της παραγωγής

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠροβιοτικά σκευάσματα : Πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της παραγωγής
spot_img

Οι τελευταίες τάσεις στις τεχνικές διατήρησης των μικροοργανισμών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η σταθερότητα των προβιοτικών σκευασμάτων.

Τα σκευάσματα που περιέχουν προβιοτικά στελέχη βακτηρίων έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Τα οφέλη των προβιοτικών και η άνοδος της ζήτησης μεταφράζονται σε αυξημένο ενδιαφέρον για τεχνικές διατήρησης των μικροοργανισμών. Επιστημονική ανασκόπηση από Πολωνούς επιστήμονες συγκρίνει διαφορετικές μεθόδους ξήρανσης και τις βελτιώσεις τους, με ειδική αναφορά στις συνθήκες επεξεργασίας, τους μικροοργανισμούς και τις προστατευτικές ουσίες. 

Υπογραμμίζει επίσης ορισμένους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα και τη σταθερότητα των τελικών προβιοτικών σκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών, ωσμωτικών, οξειδωτικών και όξινων τάσεων, καθώς και των δυνάμεων αφυδάτωσης και διάτμησης. 

Η επεξεργασία και η αποθήκευση έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια βιωσιμότητας και σταθερότητας στα προβιοτικά σκευάσματα. Στην ανασκόπηση, η προσθήκη προστατευτικών ουσιών, η βελτιστοποίηση των παραμέτρων της διαδικασίας, και η προσαρμογή των κυττάρων σε παράγοντες στρες πριν από την ξήρανση περιγράφονται ως αντίμετρα σε αυτές τις προκλήσεις. Συζητούνται επίσης οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στους τομείς των τεχνολογιών ξήρανσης και της παραγωγής προβιοτικών. Αυτές οι εξελίξεις περιλαμβάνουν νέες μεθόδους εφαρμογής, ελεγχόμενη απελευθέρωση και χρήση αναλυτικών μεθόδων για τον προσδιορισμό της βιωσιμότητας των προβιοτικών βακτηρίων.

Στη μελέτη αναλύθηκαν τεχνικές ξήρανσης, απόκριση σε συνθήκες στρες, πολυπαραμετρική ανάλυση, βιωσιμότητα του στελέχους, νέες εφαρμογές και ομάδες-στόχοι.

Για να διαβάσετε την επιστημονική ανασκόπηση πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο