Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεαματική αύξηση των εξαγωγών του ελληνικού κρασιού στον Καναδά!

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΘεαματική αύξηση των εξαγωγών του ελληνικού κρασιού στον Καναδά!
spot_img

Αύξηση αύξηση 95% ως προς την αξία – 103% στο  Κεμπέκ και 113% στο Οντάριο.

Αλματώδη αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στον Καναδά το πρώτο τρίμηνο του έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, με όλα τα στοιχεία να συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η καλή εξαγωγική πορεία θα συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι ο Καναδάς είναι η τρίτη καλύτερη αγορά για το ελληνικό κρασί και αποτελεί μια από τις χώρες – στόχους των προγραμμάτων προβολής και προώθησης που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Προξενείου στο Τορόντο, που διαχρονικά στηρίζει τις προσπάθειες των φορέων του κλάδου για αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στην αγορά του Καναδά: 

 * Οι εξαγωγές ελληνικού οίνου κατέγραψαν αύξηση 95% ως προς την αξία, υπερβαίνοντας τα 3,5 εκ. καναδικά δολάρια ( το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν 1,8 εκ. δολάρια).

 * Η αύξηση είναι 103% στην επαρχία του  Κεμπέκ και 113% στην επαρχία του Οντάριο.

 Μέσω του προγράμματος προβολής και προώθησης της ΕΔΟΑΟ, που αναμένεται να εγκριθεί από το ΥΠΑΑΤ, αλλά και τις ανεξάρτητες δράσεις προβολής που υλοποιούν αρκετά οινοποιεία, προβλέπεται η αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού κρασιού και μια μεγαλύτερη ώθηση στις εξαγωγές. Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει η διοίκηση του Οντάριο, η Ελλάδα μπορεί να γίνει η ” νέα Πορτογαλία” , χώρα που έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία στον Καναδά. Σημειώνεται ότι πέρα από το πρόγραμμα προβολής και προώθησης, η ΕΔΟΑΟ προβαίνει σε συστηματικές δράσεις στην αγορά του Καναδά. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη βοήθεια τόσο του Enterprise Greece όσο και των προξενικών αρχών επισκέφθηκε την χώρα μας ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και άλλα στελέχη του μονοπωλίου του Τορόντο LCBO , πραγματοποιώντας επαφές με πολλά οινοποιεία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα