Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το όριο ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης D

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το όριο ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης D
spot_img

Σχέδιο επιστημονικής γνωμοδότησης σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης για τη βιταμίνη D, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενός παράγοντα μετατροπής για μονοϋδρική καλσιδιόλη.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA’s Nutrition and Food Innovation Unit)  έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο επιστημονικής γνωμοδότησής  σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο (Upper Intake Levels-ULs) πρόσληψης βιταμίνης D, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενός παράγοντα μετατροπής για την μονοϋδρική καλσιδιόλη (calcidiol monohydrate).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας (5 Ιουνίου 2023). Κατά την υποβολή των σχολίων, πρέπει να γίνεται ειδική αναφορά στους αριθμούς γραμμής και σελίδας, στους οποίους αναφέρονται τα σχόλια.

Πρόσθετα δεδομένα ή αρχεία για την υποστήριξη των σχολίων μπορούν να υποβληθούν χρησιμοποιώντας τη σχετική λειτουργία στην ψηφιακή μορφή. Το όνομα οποιουδήποτε συνημμένου αρχείου πρέπει να περιλαμβάνει αναφορά στο σχόλιο στο οποίο αναφέρεται (π.χ. αναγνωριστικό σχολίου, θέμα κ.λπ.). Το αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή αναζήτησης και να επιτρέπεται η λήψη του. Τα σαρωμένα έγγραφα δεν θα ληφθούν υπόψη.

Ένα e-mail θα αποσταλεί αυτόματα στο άτομο που υποβάλλει τα σχόλια, το οποίο ειδοποιεί για την επιτυχή υποβολή.

Τα σχόλια θα ληφθούν υπόψη εφόσον:

  • υποβάλλονται έως την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης.
  • έχουν οριστικοποιηθεί (σχόλια σε κατάσταση «προσχέδιο» δεν θα γίνονται δεκτά).
  • παρουσιάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες και τη σχετική λειτουργία στο εργαλείο (δυστυχώς, δεν γίνονται δεκτά σχόλια που αποστέλλονται μέσω e-mail).

Σχόλια που περιέχουν προσωπικές κατηγορίες, άσχετες ή προσβλητικές δηλώσεις ή υλικό δεν θα ληφθούν υπόψη.

Συνεισφορές που έχουν εξασφαλίσει πνευματικά δικαιώματα:

Τα άτομα ή οι οργανισμοί που συμμετέχουν σε δημόσια διαβούλευση της EFSA είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση ότι κατέχουν όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για τις υποβολές τους και την επακόλουθη δημοσίευσή τους από την EFSA. Τα σχόλια θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική διαφάνειας και την πρακτική της EFSA για δημοσίευση όλων των υποβολών. Σε περίπτωση που η υποβολή αναπαράγει περιεχόμενο τρίτων με τη μορφή διαγραμμάτων, γραφημάτων ή εικόνων, οι απαιτούμενες προηγούμενες άδειες του κατόχου ή των κατόχων δικαιωμάτων θα πρέπει να έχουν ληφθεί από τον συμμετέχοντα στη δημόσια διαβούλευση.

Δημοσίευση συνεισφορών:

Τα σχόλια τρίτων μερών θα δημοσιοποιούνται στην αρχική τους μορφή χωρίς καθυστέρηση μετά την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης και ενδέχεται να επαναχρησιμοποιηθούν από την EFSA σε διαφορετικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα δημοσιοποιηθεί σε συνδυασμό με τη δημοσίευση του σχετικού επιστημονικού συμπεράσματος.

Οι συνεισφορές που υποβάλλονται από άτομα με προσωπική ιδιότητα θα δημοσιεύονται αναφέροντας το όνομα και το οικογενειακό όνομα του συγγραφέα, εκτός εάν ο ερωτώμενος έχει ζητήσει την ανωνυμία του. Οι συνεισφορές που υποβάλλονται για λογαριασμό ενός οργανισμού θα αποδοθούν στον εν λόγω οργανισμό.

Σε περίπτωση που ζητηθεί η ανωνυμία, ο αιτών πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν είναι αναγνωρίσιμος είτε από τυχόν σχόλια που έγιναν στην απάντηση είτε από οποιοδήποτε συνημμένο αρχείο. Τα σχόλια και τα συνημμένα αρχεία δημοσιεύονται στην αρχική τους μορφή χωρίς περαιτέρω επεξεργασία και η EFSA δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι τα άτομα μπορεί να ταυτοποιηθούν από αυτά, ακόμη και σε περίπτωση που ζήτησαν την ανωνυμία τους.

Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι διαθέσιμες στη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία της διαβούλευσης και το σύνδεσμο υποβολής σχολίων θα βρείτε μέσω του συνδέσμου:

Public Consultation: (europa.eu)

ΕΦΕΤ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση

Νέα καταγγελία στο Cibum – Ξύλο μήκους 3 cm μέσα σε δημοφιλή μπισκότα μεγάλης ελληνικής εταιρείας

Αιχμηρό κομμάτι ξύλου, δάγκωσε Ελληνίδα καταναλώτρια, μαζί με την μπουκιά από γνωστά μπισκότα μεγάλης ελληνικής εταιρείας.

Προσοχή! Και στην Ελλάδα πωλούνται οι δημοφιλείς μπάρες δημητριακών που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό

Καλούνται οι καταναλωτές να ελέγξουν τους κωδικούς για να μην κινδυνεύσει η υγεία τους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο