Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Γευσιγνωσίες, κρασιά και διαγωνισμός οινοχόων στα ΒορΟινά της Αθήνας

ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Γευσιγνωσίες, κρασιά και διαγωνισμός οινοχόων στα ΒορΟινά της Αθήνας
spot_img

Η διοργάνωση τα ΒορΟινά της Αθήνας, που «ταξιδεύει» τα κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Γευσιγνωσίες, γνωριμία με τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας, masterclass για επαγγελματίες και διαγωνισμό Οινοχόων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ΒορΟινά της Αθήνας, μια διοργάνωση που «ταξιδεύει» τα κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα φετινά ΒορΟινά φιλοδοξούν να είναι λαμπερά και να προσφέρουν στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα, με την περιήγησή τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί, στον μοναδικό αυτό γεωφυσικό ανάγλυφο χάρτη της χώρας. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης είναι μερικά μόνο από το εύρος των ΒορΟινών.

Κυρίως όμως οι επισκέπτες στα ΒορΟινά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των κρασιών και αποσταγμάτων, να ενημερωθούν για τις νέες δημιουργίες, νέες ετικέτες και στυλ κρασιών και να δοκιμάσουν παλιές σοδειές. Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας για το κοινό (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό των ΒορΟινών – χωρίς κράτηση), παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης για την Σταυρούλα Κουράκου “Όινάνθη” (με ελεύθερη είσοδο), Masterclass για επαγγελματίες σχετικά με τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τον τελικό του πανελληνίου διαγωνισμού Οινοχόων (με είσοδο ελεύθερη για το κοινό).

Στην κεντρική αίθουσα των ΒορΟινών, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού το θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας βραβευμένων, ανά κατηγορία, οίνων του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο