Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Τι είναι το σάντουιτς “κανιβάλου” και γιατί οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Τι είναι το σάντουιτς "κανιβάλου" και γιατί οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
spot_img

Το επικίνδυνο σάντουιτς αποτελεί χριστουγεννιάτικη παράδοση παράδοση ετών σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ.

Δεν είναι πάντα καλό για την υγεία μας αυτό που μας αρέσει. Για αυτό και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε κάτι που μας αρέσει, επειδή οι επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπου συνηθίζεται εδώ και καιρό σε ορισμένες οικογένειες να σερβίρουν στις εορταστικές συγκεντρώσεις ένα σάντουιτς με ωμό, άπαχο μοσχαρίσιο κιμά σε ψωμί σίκαλης με κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, αλάτι και πιπέρι.

Μπορεί σε κάποιους να αρέσει ή να μην αρέσει αντίστοιχα, αλλά το Υπουργείο Υγείας του Ουισκόνσιν έχει δυσάρεστα νέα για την πρώτη κατηγορία ανθρώπων, καθώς κυκλοφόρησε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ετήσια υπενθύμισή ότι αυτό το σάντουιτς ίσως και να μην είναι και τόσο καλή ιδέα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αποκαλούμενο από πολλούς “σάντουιτς καννιβάλου” αποτελεί πηγή σαλμονέλας, E. coli 0157:H7, καμπυλοβακτηριδίου και βακτηρίων Listeria, σύμφωνα με τα όσα λέει η ανακοίνωση.

Το ωμό βόειο κρέας, όπως και κάθε ωμό κρέας αποτελούν πόλο έλξης για τον επιπολασμό πολλών βακτηρίων, όπως αυτών που προαναφέρθηκαν. Με τη σειρά τους, αυτά μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρες. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπολογίζεται ότι 1.600 άνθρωποι στις ΗΠΑ νοσούν μόνο από βακτήρια Listeria κάθε χρόνο, ενώ περίπου 260 πεθαίνουν. 

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό για τους περισσότερους ανθρώπους με στοιχειώδεις γνώσεις ασφάλειας τροφίμων, αλλά σε πολλούς ανθρώπους από το Ουισκόνσιν και γενικότερα οπαδούς του συγκεκριμένου σάντουιτς η προειδοποίηση από το υπουργείο έφερε αρκετό θυμό, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ουδέποτε έπαθαν τίποτα τρώγοντας το συγκεκριμένο φαγητό. Ας ελπίσουμε μόνο όσοι το φάνε να γλιτώσουν τον κίνδυνο!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο