Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τμήμα Γεωπονίας Τροφίμων και περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων: Στον αγιασμό ο Σ. Λιβανός

ΑρχικήΝέαΤμήμα Γεωπονίας Τροφίμων και περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων: Στον αγιασμό ο Σ. Λιβανός
spot_img

cibum team

   Το μήνυμα ότι «ο χώρος του πρωτογενούς τομέα, είναι ο χώρος ο οποίος θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια» έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Αναβρύτων, για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

   Απευθυνόμενος στους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων, ο κ. Λιβανός ανάφερε πως «η παραγωγή και τα τρόφιμα, πιστεύω θα γίνουν -αυτός είναι ο στόχος μας-, ο πρώτος πυλώνας της οικονομίας μας» υπογραμμίζοντας πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να «μπορούν να δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις, δημιουργικές, και ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις γνώσεις που παίρνετε εσείς, να μπορούν να υλοποιούν τα οράματα τους και να δημιουργούν τα σπίτια και τις οικογένειες τους».

   Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας για τη νέα σχολική χρονιά, τόνισε ότι «έχουμε όλοι πάρει τα μέτρα μας, ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα» με την COVID-19 και ότι «θα το αντιμετωπίσουμε». Υπογράμμισε ότι «στον χώρο των σχολείων η πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών είναι εμβολιασμένοι, και σε σας τους έφηβους, δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστείτε ώστε να είστε πολύ πιο δυνατοί απέναντι στον ιό. Είναι σαφές και το ξέρουμε όλοι, ότι αν κολλήσει κάποιος ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί, έχει 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να φύγει από την ζωή ή να νοσήσει σοβαρά από ό,τι κάποιος που έχει εμβολιαστεί».

   Τον κ. Λιβανό συνόδευε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΙΓΕ, Διονύσης Κυριακόπουλος και Γιώργος Μυλωνάς αντίστοιχα, και τον υποδέχθηκε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αναβρύτων, Μανώλης Καρακώστας.

   Κατά την επίσκεψή του στο ΕΠΑΛ, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Γεώργιο Κόσυβα, την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Αναστασία ‘Ανθη και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, Στέφανο Τσιπουράκη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα