Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To μήνυμα του ΣΕΚΛΑ για την Παγκόσμια Ημέρα για τη σπατάλη τροφίμων

ΑρχικήΝέαTo μήνυμα του ΣΕΚΛΑ για την Παγκόσμια Ημέρα για τη σπατάλη τροφίμων
spot_img

Πρόεδρος ΣΕΚΛΑ, Νίκος Καλόγρης  «Το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων είναι περιβαλλοντικό, οικονομικό αλλά και ηθικό. Μας αφορά όλους»

Με αφορμή την 29η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων, ο Σύνδεσμος Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών προτρέπει σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και σε υιοθέτηση καλών συνηθειών και βιώσιμων πρακτικών. Έχοντας τη φιλοσοφία του «Ζero Food Waste – Μηδενικής Σπατάλης Τροφίμων» ο ΣΕΚΛΑ αναπτύσσει δράσεις προστασίας του πλανήτη ενώ ενημερώνει με συνέπεια και υπευθυνότητα τους καταναλωτές σχετικά με τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης πόρων. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές ενώ ο κίνδυνος μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης ελλοχεύει. Σε αυτή τη συνθήκη, δράσεις δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, πρωτοβουλίες οργανισμών και επιχειρήσεων, κυβερνητικά σχέδια αλλά και ατομική δράση είναι απαραίτητες για την προστασία του πλανήτη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ, Νίκος Καλόγρης ανέφερε στο μήνυμά του: «Η ανάγκη για περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, ο επαναπροσδιορισμός του παραγωγικού μοντέλου, οι συνεπείς καταναλωτικές συνήθειες είναι μερικά από τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων είναι περιβαλλοντικό, οικονομικό και ηθικό. Μας αφορά όλους». Το γεγονός ότι μας αφορά όλους προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παράγει κάθε χρόνο πάνω από 59 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων, με τα απορρίμματα αυτά να έχουν τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο