ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤουρκία: Περισσότεροι από 120 θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ από την αρχή του...

Τουρκία: Περισσότεροι από 120 θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ από την αρχή του 2025

Αρκετοί θάνατοι καταγράφηκαν σε εστιατόριο που πωλούσε νοθευμένο αλκοόλ έναντι 1,60 ευρώ το λίτρο

2 λεπτά ανάγνωσης

Αρκετοί θάνατοι καταγράφηκαν σε εστιατόριο που πωλούσε νοθευμένο αλκοόλ έναντι 1,60 ευρώ το λίτρο

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία από την αρχή του έτους εξαιτίας της κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ, σύμφωνα με καταμέτρηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

- Advertisement -

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα έχουν βρει τον θάνατο 54 άνθρωποι και περίπου 40 άλλοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μετέδωσε σήμερα το Anadolu, το οποίο στις 7 Φεβρουαρίου έκανε λόγο για 70 θανάτους στην Κωνσταντινούπολη από τα μέσα Ιανουαρίου. Τουλάχιστον 33 από τα θύματα στην Κωνσταντινούπολη είναι Ουζμπέκοι, σύμφωνα με το προξενείο του Ουζμπεκιστάν.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως αρκετοί θάνατοι καταγράφηκαν σε εστιατόριο που πωλούσε νοθευμένο αλκοόλ έναντι 60 τουρκικών λιρών (1,60 ευρώ) το λίτρο.

- Advertisement -

Ένα λίτρο ρακί, παραδοσιακό ποτό το οποίο στην Τουρκία είναι αρωματισμένο με γλυκάνισο, πωλείται στα καταστήματα γύρω στις 1.300 τουρκικές λίρες (35 ευρώ).

Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί περίπου 30 ύποπτοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην παραγωγή ή πώληση λαθραίων αλκοολούχων ποτών σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το Anadolu.

- Advertisement -

Κύματα μαζικών δηλητηριάσεων εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια: 84 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε 22 από τους 81 νομούς της χώρας τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων κατηγορούν τη συντηρητική κυβέρνηση ως έμμεσα υπεύθυνη, εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης για τα αλκοολούχα ποτά που – όπως υποστηρίζουν – ενθαρρύνει το λαθρεμπόριο. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από αντιπάλους του ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την τουρκική κοινωνία, έχει πάρει δημόσια θέση εναντίον της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών