Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TUTTOFOOD 2021: Αποτίμηση της συμμετοχής των Ελληνικών εταιρειών

ΑρχικήΝέαTUTTOFOOD 2021: Αποτίμηση της συμμετοχής των Ελληνικών εταιρειών
spot_img

Στο Μιλάνο 22-26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η TUTTOFOOD, η πρώτη μεγάλη διεθνής έκθεση στην Ιταλία με φυσική παρουσία μετά την πανδημία. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την HOST και την MEATTECH ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες συναντήθηκαν ζωντανά με 2.700 εταιρείες και έγινε φανερό ότι η φυσική παρουσία προσδίδει ζωντάνια και ενισχύει την προσέγγιση της εφοδιαστικής-αγοραστικής αλυσίδας με τις εταιρείες τροφίμων και ποτών.

Εικοσιδύο ελληνικές εταιρείες έδωσαν με επιτυχία το “παρών” και μέσα από μια καλοσχεδιασμένη από την GREAT EXHIBITIONS συμμετοχή παρουσίασαν στους διεθνείς αγοραστές τα εκλεκτά ελληνικά τους προϊόντα. Η συμμετοχή της GREAT EXHIBITIONS ξεχώρισε για την άψογη ξύλινη κατασκευή, την νέα εκθεσιακή ταυτότητα “TRULY GREECE” αλλά και το προνομιακό σημείο στο Food Avenue της TUTTOFOOD. Όλα τα παραπάνω μαζί με την άψογη παρουσία των Ελλήνων εκθετών συνετέλεσαν στο να γίνει η ελληνική συμμετοχή πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών αλλά και να σχολιαστεί ιδιαίτερα για την μοναδικότητα και υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων που εκτέθηκαν.

Στην έκθεση συμμετείχαν σε κεντρικό σημείο του Hall 6, 11 εταιρείες μέσω της Περιφέρειας Αττικής, 7 εταιρείες μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 ανεξάρτητες εταιρείες στον χώρο TUTTOSWEET. Πληθώρα ελληνικών προϊόντων παρουσιάστηκαν στην TUTTOFOOD όπως ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοποιήματα, γλυκά, ροφήματα αναψυκτικά και άλλα προϊόντα. Υπήρξαν παράλληλα και άλλες συμμετοχές ελληνικών εταιρειών σε άλλα Halls με τους Ιταλούς αντιπροσώπους τους.

Στην έκθεση του 2021 συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω εταιρείες: OSCAR SA, AMP SA, RITOS FOODS, VIOTYR S.A., HELLAS QUALITY FOODS, RAKS PETRAKIS SA, EVANGELOS TSANOS LTD, EC STEVIA SA, FRATE LEONE, ELVIDA FOODS SA, E-LA-WON, S.N. KAKIAS & COG.P., DSAM CONSULTING SA, ERTHA PC, VAMVALIS FOODS SA, BEGAS AGRO, SIONAS CHARALAMPOS, KOURANTIDIS NIKOLAOS, G. BROS KOURTIDI SA, MONASTIC ANNI MARIA DOGRAMADJIAN, ΑFOI ΜΑVRIDI  κ.α.

Για να ενισχύσει την προώθηση των προϊόντων της, η Περιφέρεια Αττικής με την συνδρομή της GREAT EXHIBITIONS διοργάνωσε event γευσιγνωσίας – Live Showcooking. Ο Chef κύριος Μουζάκης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ακρόπολις, δημιούργησε ελκυστικά πιάτα με προϊόντα των εκθετών της Περιφέρειας Αττικής τα οποία έγιναν αποδεκτά με ικανοποίηση από το πολυπληθές κοινό που τα γεύτηκε. Με αυτό το σημαντικό γεγονός ενισχύθηκε σημαντικά το προφίλ των συμμετεχουσών εταιρειών στο Live Showcooking αλλά κ η ελληνική διατροφή γενικότερα που ολοένα και κατακτά σημαντικά μερίδια στην ιταλική αγορά και όχι μόνο.

Η TUTTOFOOD 2021 έκλεισε με ικανοποιημένους τους Έλληνες εκθέτες και η συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση του 2023 αναμένεται να είναι αυξημένη εμφανώς αφού ήδη έχουν γίνει σχετικές προκρατήσεις λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της έκθεσης για τους Έλληνες συμμετέχοντες. Η επόμενη συμμετοχή για την GREAT EXHIBITIONS είναι στην FREE FROM που θα γίνει στο Άμστερνταμ από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 2022 μπορείτε να καλείτε στο 2107755080, να στέλνετε email στο ιnfo@greatexhibitions.gr ή να επισκέπτεστε το site www.greatexhibitions.gr.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο